Početna Vijesti Aktivnosti udruga KLA Naftaplin Zajednica KLA SMŽ predstavila projekt 'Prevencija alkoholizma kod tinejdžera'
Zajednica KLA SMŽ predstavila projekt 'Prevencija alkoholizma kod tinejdžera'
Utorak, 11 Siječanj 2011 10:50

U Osnovnoj školi Popovača jučer je predstavljen projekt 'Prevencija alkoholizma kod tinejdžera' kojeg pokreće Zajednica klubova liječenih alkoholičara Sisačko- moslavačke županije.

Kako je istaknuo predsjednik županijske Zajednice klubova liječenih alkoholičara, višegodišnji apstinent Marijan Matušin, cilj projekta je smanjiti učestalost opijanja mladih na ovom području kroz edukaciju o psihofizičkim, socioekonomskim i ostalim poremećajima do kojih dovodi prekomjerno konzumiranje alkohola. „Jedan od ciljeva odnosi se i na promjenu navika vezanih za provođenje slobodnog vremena mladih tinejdžerske dobi a koje su povezane s opijanjem"- naglasio je Matušin.
U suradnji sa stručnim djelatnicima osnovnih škola, projekt će se provoditi na području Općine Popovača te Grada Kutine. Ciljana skupina su učenici sedmih i osmih razreda, a provedba projekta obuhvatit će i rad s roditeljima.
„Kroz ovaj projekt evidentirat ćemo problem pijenja alkoholnih pića kod mladih u našoj županiji, te utvrditi kako pijenje utječe na njihovo ponašanje. Ovaj problem veže i ispitivanje navika pijenja kod roditelja te utjecaj koji roditelji imaju na navike pijenja i odnos prema alkoholu kod mladih"- naglasila je voditeljica projekta Mirna Bjelić.
Ravnatelj Osnovne škole Popovača Stanislav Kos kao i stručne službe škole te zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević, izrazili su jučer punu podršku ovom projektu. „Uvjeren sam kako će projekt podržati i učenici i njihovi roditelji s kojima škola ima odličnu suradnju, te da će se u isti uključiti i šira zajednica"- rekao je Kos.
Obzirom da se dobna granica eksperimentiranja s alkoholom pomiče na sve niže razrede, sudionici jučerašnjeg sastanka složili su se kako će se projekt 'Prevencija alkoholizma kod tinejdžera' u Popovači fokusirati na učenike sedmih razreda.
 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.