Jučer je održana 41. po redu godišnja, ujedno i izvanredna izborna skupština Kluba liječenih alkoholičara 'Naftaplin' iz Popovače.

Pozdravivši prisutne i predloživši sastav Radnog predsjedništva, skupštinu je otvorio predsjednik KLA 'Naftaplin' Ivan Franković.
U nazočnosti brojnih članova i gostiju, Franković je podsjetio na važne detalje koji su obilježili djelovanje Kluba od osnutka do danas, zahvalivši pritom na podršci i suradnji prije svega Općini Popovača te rukovodstvu Neuropsihijatrijske bolnice Dr.Ivan Barbot.


U svom izvješću kao terapeuta, viša medicinska sestra Adela Matušin naglasila je nužnost zajedničkog uključivanja i u preventivne aktivnosti, obzirom na, kako je istaknula, zabrinjavajuće podatke da danas djeca već u četvrtom razredu počinju konzumirati alkohol.
U nastavku skupštine usvojeno je i Izvješće o financijskom poslovanju kao i Prijedlog financijskog te plana rada za sljedeću godinu. Za novog predsjednika KLA 'Naftaplin' ponovno je izabran Ivan Franković, dopredsjednika Milan Samaržija, tajnika Marijan Matušin, blagajnika Franjo Šitej, a terapeuta bacc.med.teshn. Adela Matušin, koja je imenovana i novom predsjednicom Nadzornog odbora Kluba.


Stručna djelatnica/terapeutkinja te predsjednik Kluba potom su, uz iskrene čestitke i tople riječi podrške, članovima uručili  priznanja za uspješnu apstinenciju.


Čestitke i daljnji uspjeh u radu KLA 'Naftaplin', poželjeli su zatim gosti, predstavnici Klubova iz Siska, Vinkovaca, Križevaca, Kutine, Bjelovara, Garešnice, Kaznionice Lipovica, 2A Odjela NPB Dr.Ivan Barbot, lokalne Udruge dijabetičara te, ispred Općine Popovača, zamjenica načelnika Kristina Ričković-Rusan.
'Dan kada ste odlučili krenuti u borbu protiv ove ovisnosti, zapravo možete smatrati danom svog ponovnog rođenja i time morate biti izuzetno ponosni'- kazala je Ričković-Rusan.
Druženje članova i gostiju KLA 'Naftaplin' nastavljeno je uz prigodni domjenak.