fazan mNa redovnoj godišnjoj skupštini Lovačke udruge Fazan Voloder, koja broji 21 člana i dva stažista, podneseno je Izvješće o radu za proteklu godinu.

 

„Tijekom 2018. godine održano je pet sjednica Izvršnog odbora.
Kroz godinu je organizirana proljetna sjetva kukuruza i zobi, a jedan dio kukuruza ostavljen je na remizama za prehranu divljači, dok je veći dio spremljen te se koristio kroz sezonu za prehranu divljači. Potrebno je naglasiti da smo zbog slabog odaziva naših članova na radne akcije sjetve, prihrane i berbe morali određene poslove platiti te smo time nepotrebno povećali predviđeni trošak sjetve i berbe.
Održano je gađanje iz karabina na streljani u Malom Ravniku, kao i po tradiciji gađanje glinenih golubova u kojem su sudjelovale susjedne lovačke udruge.
Podijeljen je odstrjel srnjaka, divlje svinje i jelenske divljači.
Osigurali smo lov za goste na divlju svinju na koji su tradicionalno bile pozvane lovačke udruge iz Bistre, Kloštar Ivanića, Ciglenice, Osekova i Popovače.
Izvršeni su radovi na uređenju lovačkog doma – gletanje plafona i postavljanje glazure u sali te je pokrenuta izgradnja i montaža rashladne komore u vanjskom kontejneru. Sufinancirali smo postavljanje električne ograde pastir Josipu Mlinariću iz Ravnika, koji se obvezao u slučaju nastanka štete na poljoprivrednim kulturama neće imati potraživanja.
Primili smo donaciju namještaja za sobu za sastanke od Željka Pettersa kojem se ovim putem zahvaljujemo" – stoji u Izvješću predsjednika udruge Stjepana Posarića.