Početna Vijesti Aktivnosti udruga Poljoprivreda PU Lipa istaknula svoje aktivnosti u 2017. godini
PU Lipa istaknula svoje aktivnosti u 2017. godini
Utorak, 30 Siječanj 2018 08:50

pu lipa 4 mProteklog je vikenda održana godišnja skupština Pčelarske udruge Lipa iz Popovače na kojoj su istaknute sve aktivnosti koje ova udruga obavlja tijekom godine.

„Već u veljači smo sudjelovali na županijskoj smotri meda i pčelara pod nazivom „ZLATNA PČELA" koja se održava u Topuskom. Nastavljamo sa sudjelovanjem na 10. Županijskoj izložbi stoke koja se održavala u Popovači, kao i na Happyfestu koji je organizirala Knjižnica i čitaonica Popovača.
U sklopu manifestacije Sunčana strana grada, na slatkim danima održali smo predavanje o kolačima od meda i ujedno kušanje nekoliko vrsta kolača na bazi meda. Udruga je, također, sudjelovala i na danima Općine Velika Ludina gdje je dobila i priznanje za uspješan rad u 2017. godini, što nam je od posebnog značaja.
U organizaciji Grada Popovače i Turističke zajednice Grada, članovi udruge su predstavljali Popovaču kod prijateljske Općine Prozor-Rame na 12. sajmu poljoprivrede, prehrane i turizma pod nazivom "Dani šljive u Prozoru". Nastavak aktivnosti pokazali smo na 50. Voloderskoj jeseni.
Bili smo aktivni i na otvorenju manifestacije o jesenskim plodovima na Trgu I u Popovači pod nazivom "Hvala jeseni" te na Danima kruha. U listopadu na zahtjev slovenskih pčelara koji su imali zadržavanje u Popovači uspostavili smo kontakt i druženje. Tom prilikom smo izmijenili mišljenja i dogovor o daljnjoj suradnji sa slovenskim pčelarima. Odradili smo i 6. Dane meda. Uz sve aktivnosti u promociji meda i pčelarstva u tjednu manifestacije udruga je izlagala svoje proizvode te u osnovnim školama mlađem naraštaju kroz predavanje prenijela ljepote pčela i pčelarskoga zanimanja. Naša manifestacija dobiva značaj za pčelare na našem području s kojim smo vrlo zadovoljni. Naravno, treba je svake godine još dorađivati i proširivati na ostalim faktorima u pčelarstvu" – istaknuo je dopredsjednik ove udruge Tomislav Bišćan.
Udruga u svoj planu rada za 2018. godinu planira i dalje nastaviti aktivno sudjelovati u svim događanjima i manifestacijama na području Grada Popovače, kao što planira i nastavak provođenja manifestacije posvećene medu i pčelinjim proizvodima.
Pohvalu i podršku u radu u ime Grada Popovače i svoje osobno ime iznio je zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.