Početna Vijesti Aktivnosti udruga Poljoprivreda Iznimna posjećenost na 6. Danima meda
Iznimna posjećenost na 6. Danima meda
Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 11:21

dani meda 11 mU subotu je u Popovači održan središnji dio šeste po redu manifestacije Dani meda, a u organizaciji Udruge pčelara 'Lipa' i Turističke zajednice Grada Popovače.

Manifestacija je to kojoj je cilj promocija pčelarstva i popularizacija pčelinjih proizvoda na području Grada Popovače i Općine Velika Ludina, ali i cijele Sisačko-moslavačke županije. Uz izložbeno-prodajne štandove meda i mednih proizvoda u Popovači i Velikoj Ludini, organizirana stručna predavanja za medare pohvalno je što su se i ove godine provodila edukativna predavanja o pčelarstvu i upotrebi meda u prehrani u OŠ Popovača i OŠ Velika Ludina, kao i područnim školama. Također, najmlađi su bili i kreativni pa su tako svojim radovima pokazali svoja viđenja važnosti ovog proizvoda za što su bili i nagrađeni.
Najsvečaniji dio ove manifestacije za medare je svakako bio onaj u kojem su proglašeni rezultati petog senzorskog ocjenjivanja meda Popovača 2017., a koji su provedeni na Zavodu za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Slijedom toga broncu za cvjetni med dobili su Beronić Dubravko, Kocet Dražen i Lidmila Nenad te za bagremov med Perko Siniša i Šerbecki Nada. Srebro za lipov med dobila je Grgurić Milica, za bagremov med Jelaš Josip i za cvjetni med Duhaček Željko. Zlato i najviše postignutih bodova dobio je Hajek Tomislav za cvjetni med.
Svi posjetitelji su sa svojom djecom mogli uživati i u programu Cirkuske udruge razbibriga koja je održala predstavu za djecu 'Vivo sportivo' i vatreni spektakl 'Prometheus fire show', dok su se Udruga kuhara Grada Popovače i Lovačka udruga Fazan pobrinuli oko hrane.
Sve pohvale manifestaciji dali su i EU zastupnica Marijana Petir, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te predstavnica TZGP Ivana Marušić.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.