Početna Vijesti Aktivnosti udruga Poljoprivreda Konjanici iz Moslavine okončali 21. maraton

Najave

Konjanici iz Moslavine okončali 21. maraton
Srijeda, 09 Kolovoz 2017 08:01

voloder mJučer uvečer su se u svoje sjedište voloderski Donji Krivaj nakon četverodnevnog jahanja vratili vidno umorni, ali na sreću unatoč velikoj vrućini u potpuno dobrom zdravstvenom stanju plemeniti arapski konji i njihovi jahači: Željko i Domagoj Petters, Tija Paola Tutić, Matilda Glibo, kojoj je ovo bio prvi maraton, Ivan Geljić, Dino i Dubravko Presker.

Uspješno su savladali tražeći dionice i udaljene od prometnica put dug oko 250 kilometara na potezu od Volodera, Kutine, Lipovljana, Stare Subocke, Jasenovca, Krapja, selima uz Savu i široko Lonjsko polje. Glavni organizator ove jedinstvene manifestacije pod sloganom Tradicija prošlosti – potreba budućnosti, a koja neprekinuto traje 21 godinu je Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine, Voloder.

Ovogodišnji pokrovitelj bio je Grad Popovača. Zahvale na napore koje čine u spomen poginulim hrvatskim braniteljima konjanicima su izrečene u svim gradskim i općinskim područjima kojima su prošli.

Posebno svečano bilo je u nedjelju u Jasenovcu. Tu je naglasak na važnost njihove misije uz VRO „Oluja" izrekao i Roman Rosavec, zamjenik župana sisačko - moslavačkoga Ive Žinića. Na samom startu njihova konjaničkog maratona sreću im je poželio i zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Ivica Petrović, a tijekom višednevnog maratona u potpori s njima se našao i Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko – moslavačke županije.

Tekst: Matea Jalžečić

07 08 maraton V 610x407 1

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.