konjogojci 3 mDa se Konjogojska udruga Moslavina u protekloj godini može pohvaliti sudjelovanjem na mnogim manifestacijama istaknuo je na godišnjoj skupštini predsjednik udruge Igor Hrastović.

„Aktivno smo sudjelovali i bili jedni od organizatora 9. županijske Izložbe stoke Sisačko- moslavačke županije, gdje se predstavilo preko 40 izlagača koji su prezentirali ukupno 80 grla stoke. Osim toga, sudjelovali smo i na državnoj izložbi stoke u Kloštru, Voloderskim jesenima, Marijanskim susretima u Potoku, Budućnost na rubu Moslavine te Srce Isusovo u Prelošćici. Redovno smo prisustvovali i sastancima SSUUHH-a i SSHP-a, kao što smo i sudjelovali na uzgojnim izložbama i licenciranju pastuha u oba o saveza" – objasnio je Hrastović.
Plan rada za 2017. godinu ne razlikuje se mnogo od prošlogodišnjeg te tako obuhvaća sudjelovanje u radu SSUUHH i SSHP te zajedničko provođenje uzgojno-selekcijskog rada, uređenje i gospodarenje pašnjacima, organizaciju uzgojnih izložbi te licenciranje pastuha, sudjelovanje i organizaciju izložbe u Popovači , sudjelovanje na državnim izložbama u Sunji, Kloštar Ivaniću i Gudovcu, kao i sudjelovanje na kulturnim manifestacijama na području Grada Popovače, ali i šire. Također, Udruga planira aktivno sudjelovati u kreiranju pravilnika i zakona koji se odnose na konjogojstvo.
Čestitke vodstvu i želje za još uspješniji rad udruge poželjeli su zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević i gradonačelnik Josip Mišković.