lipa-mČlanovi Udruge pčelara „Lipa" iz Popovače održali su u nedjelju svoju izbornu skupštinu.

O izvješću o radu u prošloj godini izvjestio je dosadašnji predsjednik Berislav Majetić, a u kojoj je udruga imala dosta aktivnosti, jedna od njih je i održavanje Dana meda u Gradu Popovači. Članovi udruge nastupili su na više manifestacija u Dubrovniku, Topuskom, Celju i Vinkovcima. Zahvalio se Gradu Popovači i Općini Velika Ludina prilikom nabave mlina za šećer i mješaone za pogače potrebne za izradu pogača za prihranu pčela.
Za novog predsjednika izabran je Drago Plaščar, dok su za članove Upravnog odbora izabrani Dražen Kocet, Dragutin Keser, Tomislav Bišćan, Milica Grgurić, Josip Jelaš i Damir Šerbecki.
Jednoglasno je potvrđen novi Statut udruge.

lipa-2
Novi predsjednik se obratio prigodnim govorom i predložio plan rada za ovu godinu.
Skupštini je prisustvovao gradonačelnik Josip Mišković, koji se obratio članovima i zahvalio na dosadašnjoj međusobnoj suradnji, kako pčelara prema Gradu, tako i Grada prema udruzi i pčelarima te zaželio bolju mednu godinu.

lipa-1
Od ostalih gostiju prisutni su bili predsjednici udruga pčelara iz Siska, Gline i Petrinje, Boris Mirilović, Slavko Kaurić i Igor Petrović te predstavnici pčelara iz Kutine.