strk korenica vPod pokroviteljstvom općine Plitvička Jezera 19. prosinca u Kulturno-informativnom centru Korenica, svečano je otvorena izložba „LIKI OD SRCA", Ličkog ogranka „Moslavačkog štrka", slikara: Marije Božić, Dijane Mlinarić-Daić i Željka Breka.


U uvodnoj riječi brojnim ljubiteljima umjetnosti i prijateljima, obratio se ravnatelj Narodne knjižnice općine Plitvička Jezera, Mile Mečev, predstavivši autore i umjetnički opus postavljene izložbe. Kratki osvrt o svom umjetničkom radu i likovnoj čaroliji nastanka slike, svaki autor je ponaosob podijelio s oduševljenim posjetiocima. Marija, Dijana i Željko zahvalili su svima koji su podrška u njihovom stvaralaštvu te načelniku Općine Plitvička Jezera Anti Kovač, što je izložbi „Liki od srca" pripala čast otvorenja likovno-kulturnog sadržaja galerijskog prostora KIC-a Korenica.
Slikari Ličkog ogranka „Moslavačkog štrka" koreničkoj publici predstavili su se s više od 70 likovnih radova u tehnici akrila i impasta. Mnogobrojni posjetioci uživali su u prekrasnim radovima kojima su dominirali pejzaži i motivi iz prirode, ličkog kraja i Plitvičkih Jezera. Likovna djela eminentnih slikara Marije, Dijane i Željka, aktivnih članova PULS-a „Moslavački štrk" očarala su nazočne vjerodostojnim prikazom, bojama i savršenstvom ljepote prirode.
Otvorenje izložbe „LIKI OD SRCA", glazbeno su obogatili Karlo Špehar i Katja Daić, učenici osnovne škole Mukinje, a stihovima je oplemenio zavičajni pjesnik Goran Jurković.
U Kulturno-informativnom centru Korenica slike izložbe „Liki od srca" se mogu pogledati do kraja 2019. godine, a nakon toga u istom prostoru planiraju se i nove izložbe, a jedna od njih će biti i članova PULS-a „Moslavački štrk".