pasaricmh vU Galeriji Moslavina održana je  Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske Kutina. Novi-stari predsjednik je Dragutin Pasarić, potpredsjednica Katarina Brkić, blagajnica Zdenka Moguš i tajnica Matea Jalžečić.

U Nadzorni odbor izabrani su: Ivica Bilandžić (predsjednik), Kristina Kovačić i Marija Troha.

Na Skupštini je izložen izvještaj u razdoblju 2014.-2019. te prijedlog rada za 2020. godinu. U tom prijedlogu izložene su neke od aktivnosti: Budućnost na rubu močvare (u Donjoj Gračenici), Kutinski dani znanosti i umjetnosti (20. jubilarno izdanje), promocija knjige za djecu Kristine Kovačić „Kako nastaje pjesma", Dan Grada Kutine - predavanje uz 90. obljetnicu rođenja mons. Vladimira Stankovića i susret s učenicima srednjih i osnovnih škola uz dodjelu knjiga darovanih iz naklade MH.
U izvješću je spomenuto i kako su se u mandatnom razdoblju o pozitivnom radu posjetom Ogranku izjasnili i bivši predsjednik Stjepan Damjanović i sadašnji Stipe Botica. Ogranak je bio i domaćin susretu ogranaka iz Koprivničko – križevačke, Bjelovarko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije.
Posebno se napomenula aktivnost vezana uz cjelogodišnji rad posvećen istraživanju, pisanju i grafičkoj pripremi objave svečanog dvobroja „Moslavačkog zrcala" 2021. godine posvećenog 50. obljetnici osnivanja OMH u Kutini.