Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Likovna radionica okupila brojne mališane
Likovna radionica okupila brojne mališane
Srijeda, 07 Kolovoz 2019 06:53

radionica moslavački štrk 1 mProšli tjedan u Popovači održana je likovna radionica za djecu u suradnji s likovnom udrugom PULS Moslavački štrk.


„Još jednom smo se uvjerili da su dječja mašta, iskrenost i spontanost poseban izvor originalnosti te ukoliko im se ponude novi izazovi, njihova kreativnost nema granica. Zahvaljujući TZ Grada Popovača koja je osigurala likovni materijal, mali popovački umjetnici uz asistenciju starijih kolega iz PULS-a „Moslavački štrk" su prostor glavnog popovačkog trga pretvorili u nesputan urnebesan svijet boja. Mali kreativci su, služeći se likovnom tehnikom monotipije, istraživali na svoj način sklad boja i oblika preslikavajući na papir svoj bogat unutarnji svijet i intuitivno nam otkrivajući snagu dječjeg stvaralaštva. Družeći se s bojama u društvu svojih prijatelja odličan je način da djeca razvijaju osjećaj sigurnosti, jačaju samopouzdanje i samostalnost. Posječenost jučerašnje likovne radionice u Popovači je još jedan pokazatelj potrebe za učestalijim organiziranjem programa dječjeg stvaralaštva. Popovački mališani su s oduševljenjem sudjelovali u likovnom projektu monotipije, pokazujući izrazitu znatiželju za učenjem nečeg novog, istražujući nove mogućnosti izražavanja i istovremeno se dobro zabavljati. Za pohvalu je poticaj TZ grada Popovača da omogućava realizaciju projekata koji unaprjeđuju kvalitetu slobodnog vremena djece i mladeži, putem kojih se razvija njihov osjećaj za umjetnost, a ujedno kreativno provode svoje ljetne praznike.
Vidljivo zadovoljstvo malih učesnika likovne radionice koje se iščitalo na njihovim veselim licima i šarenim prstićima bila je najljepša nagrada članovima PULS-a „Moslavački štrk" za njihov trud jer su ostvarili svoj cilj u nastojanju da kod djece nastoje razviti pozitivan stav prema estetskim vrijednostima likovnoga rada" – poručuju iz udruge.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.