ijelaš 2 mU Slavonskom Brodu održana je završnica kulturno tradicionalne manifestacije pod nazivom "Brodsko kolo" na kojoj je sudjelovao i KUD Moslavec. Završnicu je obilježila revija hrvatskih narodnih nošnji i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.


„KUD "Moslavec" ne može kriti oduševljenje budući da je njihova dugogodišnja članica Ivana Jelaš osvojila 1. mjesto, točnije titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji 2019. godine.
Ivana je na sebi nosila djevojačku moslavačku nošnju vezenu svilom, na glavi je imala vijenac po kojemu se vidi da je mladenka. Ima rubaču, zaslon, oplećak. Nosi i zobun s pravim drvenim ručno rađenim gumbima, a od nakita sekance, koralje, dukate i škude. Nošnja je stara stotinjak godina. Dosad se natjecala samo jednom, za Voloderske jeseni kada je bila prva pratilja" – poručuju iz KUD-a Moslavec.

ijelaš 1
Također, važno je napomenuti kako je još jedna članica KUD-a Moslavec Valentina Cvetko na 22. Županijskoj smotri folklora u Martinskoj Vesi isto osvojila 1. mjesto u reviji narodnih nošnji na temu "Nošnja za blagdan Tijelova".

vcvetko 1