strk mTijekom proteklog vikenda u Domu kulture Popovača održan je likovni seminar u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk" uz podršku TZ grada Popovača.

Likovne radionice pod nazivom „SLIKANJE ULJEM NA PLATNU" održane su 23. i 24. ožujka pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Slikare iz raznih gradova Hrvatske pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković, zaželjevši im dobrodošlicu i uspješan rad.
Seminar se sastojao od teorijskog dijela, upoznavajući polaznike o povijesti tehnike i samom tehnikom uljnog slikanja. Najveći dio radionica posvećen je praktičnom radu kroz proces slikanja uljanim bojama. Uspješnost radionica očitovao se u individualnom pristupu i radu voditelja sa svakim polaznikom. Pod stručnim vodstvom polaznici su slikanjem mrtve prirode interpretirali osobni likovni izričaj. Likovni stvaratelji uz konzultacije i savjete akademske slikarice dodatno su usavršili dosadašnje umijeće likovnog rukopisa. Rezultat likovnog druženja u inspirativnoj atmosferi su brojni odlični radovi i zadovoljstvo sudionika likovnih radionica.
Po završetku seminara postavljena je zajednička izložba nastalih radova, a svim polaznicima dodijeljene su Potvrde o sudjelovanju na seminaru.