Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Uspješan rad Tamburaškog orkestra u protekloj godini
Uspješan rad Tamburaškog orkestra u protekloj godini
Srijeda, 13 Veljača 2019 20:53

torjp mPredstavljajući Izvješće o radu u protekloj godini, na skupštini Tamburaškog orkestra Ratimir Joža Prosoli posebno je istaknuto ponovno oživljavanje aktivnog rada sa djecom.


Kako je naglasio predsjednik Udruge Saša Bočkor, pomladak Orkestra započeo je s radom u siječnju 2018. godine. Trenutno okuplja 20-ak djece koja su već ostvarila zapažene nastupe na manifestaciji Proljeće u Popovači, proslavi zlatnog jubileja NK Dinamo Osekovo, Dječjim folklornim susretima u Kutini kao i na Božićnom koncertu u Popovači. Voditeljica dječje sekcije Tamburaškog orkestra Tena Mlakar izvijestila je kako se s djecom radi u dvije grupe, a probe se održavaju dva puta tjedno. „U planu za idući godinu nam je i ostvarenje suradnje sa Osnovnom školom Zorke Sever pokretanjem još jedne, početničke grupe malih tamburaša"- zaključila je Tena Mlakar.
Među ostalim brojnim aktivnostima koje je Tamburaški orkestar Ratimir Joža Prosoli realizirao tijekom prošle godine, naglašena je uspješna organizacija tradicionalnog Pup-a, a članovi se posebno ponose i iznimno zapaženim nastupom na smotri u Našicama. Plan rada za ovu godinu, pored ostalih inicijativa, obuhvaća i nastup na Festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku.
Čestitke na uspješnom radu članovima Tamburaškog orkestra uputio je gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako će Grad Popovača podržati njihova nastojanja i osigurati sve potrebne preduvjete da se ponovno ostvari kvaliteta i opseg Orkestra, a što se prije svega odnosi na animaciju i glazbeni odgoj mladih generacija.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.