Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura U Pastoralnom centru predstavljena knjiga Robina Harrisa 'Stepinac- njegov život i vrijeme'
U Pastoralnom centru predstavljena knjiga Robina Harrisa 'Stepinac- njegov život i vrijeme'
Srijeda, 13 Veljača 2019 20:46

stepinac mU nazočnosti brojnih građana Grada Popovače i okolice, u prostoru Pastoralnog centra župe sv. Alojzija Gonzage održana je promocija knjige 'Stepinac- njegov život i vrijeme' autora Robina Harrisa.


Riječ je o prvoj cjelovitoj biografiji o Stepinčevu životu i vremenu ugledna britanskog povjesničara Robina Harrisa o kojoj je, uz autora, govorio i predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul koji je izrazio zadovoljstvo što je ova knjiga objavljena na hrvatskom jeziku kako bi svima, naglasio je, približili istinu o Stepincu čovjeku koji je ljubio tu istinu te tako bio jači i od svih režima i od smrti.
Robin Harris ugledni je britanski povjesničar, pisac, novinar, publicist, nekadašnji savjetnik britanske premijerke Margaret Thatcher, a danas profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i negdašnjeg savjetnika britanske premijerke Margaret Thatcher. Njegovo zanimanje za Alojzija Stepinca proizašlo je iz širega zanimanja za hrvatsku povijest koja ga je prije dosta godina navelo da piše o povijesti Dubrovnika. „Za hrvatsku sam se povijest zainteresirao zbog onoga što se ovdje zbivalo tijekom rata za neovisnost"- izvijestio je Harris na popovačkoj promociji knjige' Stepinac, njegov život i vrijeme' koja je plod njegova dugotrajnoga dokumentarističkog proučavanja Stepinčeva života i vremena te je iznimno važna za hrvatsku nacionalnu i vjersku povijest.
Obraćajućujući se okupljenima na odličnom hrvatskom jeziku, autor je kao osnovni cilj izdavanja ove knjige istaknuo svoju želju da na vidjelo iznese istinu. „Jedini protuotrov za laži- a o rijetkima se iznosi više laži nego o Stepincu- jest istina. Kroz Stepinca također možemo razumjeti i današnji naraštaj Hrvata"- naglasio je među ostalim Harris.
Dobrodošlicu je okupljenoj publici i promotorima uputio župnik Mato Draganović, a pjesmom su ovaj susret glazbeno oplemenili člnovi Mješovitog zbora Župe sv. Alojzija Gonzage. Čestitke autoru i predstavnicima izdavača u ime Grada Popovače je izrazio zamjenik gradonačelnika Ivica Petrović.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.