Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Klapa Staglin gostovala u Gornjoj Jelenskoj
Klapa Staglin gostovala u Gornjoj Jelenskoj
Srijeda, 23 Siječanj 2019 14:26

IMG 3938 mGornja Jelenska proteklog je vikenda ugostila Klapu Staglin iz Slanog, a njihovo prijateljstvo zapravo traje već nekoliko godina.


„Ova priča zapravo seže u 2012. kada smo prvi puta ugostili mlade iz Neuma, a sve povodom susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Tada je mlade doveo Mario Soldo, a njima je to bio prvi takav susret. Trebalo je sedam godina da Mario ponovo dođe u Jelensku i dovede novu ekipu.
Klapa Staglin dolazi iz Slanog, djeluju već deset godina, a Mario je njihov voditelj zadnjih četiri godine. Budući da se klapa sastaje više onako za svoju dušu, ljeti, u sezoni, zapravo ih je nemoguće dovesti, jer su svi na ovaj ili onaj način uključeni u turizam. Iz tog razloga, svoje male turneje i izlete uglavnom organiziraju zimi. Tako je pala ideja i o koncertu u Jelenskoj. Klapa ovog vikenda nastupa u Vukovaru, a mi smo im došli kao usputna stanica. Zapravo, mi njima kao okrjepa, a zauzvrat smo dobili odličnu priliku da malo razbijemo ovaj zimski dan i da ljudima približimo izvornu, klapsku pjesmu.

IMG 3918 1
Koncert je započeo a cappela izvedbama starih, dalmatinskih pjesama, dok je drugi dio bio rezerviran za obrade poznatih pjesama kao što su neke Oliverove, Mišine i slično. Između dva dijela, pauzu su popunili naši dečki na tamburicama, tamburaški sastav Stare tambure. Na samom kraju, klapa i tamburaši su zajedno izveli nekoliko pjesama, a za sami kraj, klapa nam je izvela U boj, u boj.
Članovi Udruge su pripremili večeru za naše goste, a kako to obično biva na takvim druženjima, ostatak večeri je prošao u klapsko-tamburaškom pjevanju. Jutros, nakon doručka, okupili smo se na kavi i ispratili dečke na put.
Za kraj, moram priznati da me baš razveselilo danas kada sam slušala pozitivne dojmove naših gostiju domaćinima, ali i naših domaćina našim gostima. To je onaj, nama već dobro znan moment, kada se nađu isti – veseljaci, pozitivci – i kada svi nekako iz takvog susreta ponesemo samo pozitivna iskustva i lijepa sjećanja" – ispričala je Iva Andlar.

IMG 3931 2
(http://www.ivanje.hr/index.php/selo-moje-malo-mainmenu-44/1265-koncert-klape-staglin)

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.