knin mPovodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23.obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluje" u Kninu je održana 14. Likovna kolonija „Dinara '95-Knin 2018." na kojoj su tradicionaln sudjelovali i 'popovački štrkovci'.

Na koloniji u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin, Likovne udruge Knin i TZ Grada Knina, a pod pokroviteljstvom Grada Knina, sudjelovali su i slikari PULS-a „Moslavački štrk": Dubravka Mijatović, Branka Vrbanić, Danijela Makoš Repaja, Jasna Mihalić i Marija Pukec Žigić. U ime organizatora nazočne je pozdravio ravnatelj POU Knin Mato Milanović i predsjednik Likovne udruge Mijat Marić dok je u ime Grada Knina govor održala pročelnica Sanda Petrović Brnić, koja je ujedno Likovnu koloniju proglasila otvorenom.
Tri dana likovnog druženja druženja bila su dinamična zbog bogatog programa domaćina i opsega umjetničkih radova koje su autori poklonili domaćinima jer sva djela nastala tijekom ovogodišnje Likovne kolonije bit će darovana Župi Sv. Ante u Kninu, a u svrhu pomoći za nabavu orgulja u Crkvi Gospe VHKZ.
PULS „Moslavački štrk" njeguje i oplemenjuje prijateljstvo između Grada Popovača i Grada Knina koje je započelo 2 međunarodnom izložbom „Moslavačke minijature" koja je bila izložena i u crkvi Sv. Barbare na kninskoj tvrđavi Zvonimirovog grada u sklopu obilježavanja Dana grada Knina i 20.obljetnice VRO Oluja.