ivanje mUz bogat višednevni program tradicionalne manifestacije Ivanje, u Gornjoj Jelenskoj obilježen je blagdan sv. Ivana Krstitelja.


Paljenje krijesova po brdima Gornje Jelenske bilo je uvod u subotnji dio programa koji je krenuo nastupom dječje skupine KUD-a Jelenčanka, a potom i otvorenjem izložbe skulptura domaćeg autora Siniše Cvetića koji živi i stvara u Potoku.
Siniša Cvetić većinom radi u drvu, a preferira maslinu i orah. Do sada se javnosti samostalno predstavio u kutinskom Muzeju Moslavine te je izlagao na nekoliko skupnih izložbi. Osvrt na njegov rad na otvorenju izložbe u Gornjoj Jelenskoj je predstavio povjesničar umjetnosti Mladen Mitar istaknuvši da je riječ o vrhunskom umjetniku akademskih kvaliteta iz čijih djela iznimne vrijednosti u svakom obliku progovara eros. „Cvetićevi kipovi nose poruku i o prirodi materijala. Malih dimenzija, komorne forme osobite stilizacije, stvaraju dojam monumentalnosti. Njegove skulpture su poput haiku stiha, čistih i jednostavnih obrisa"- ističe Mitar.
Izložbu je u ime Grada Popovače otvorrio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, a druženje je nastavljeno uz podjelu ribica i vrtnu zabavu na kojoj je posjetitelje zabavljao 'Vigo Band'.
Središnji program proslave Ivanja u Gornjoj Jelenskoj započeo je nedjeljnim svečanim misnim slavljem koje je u crkvi sv. Ivana krstitelja predslavio župnik popovačke župe, vlč. Mato Draganović. Nakon svete mise održan je nastup mjesnog KUD-a Jelenčanka i gostiju, članova KUD-a Valentinovo iz Zagreba, a okupljenim mještanima blagdan njihova nebeskog zaštitnika čestitao je gradonačelnik Josip Mišković.
U poslijepodnevnim satima program je obuhvatio niz zabavnih sadržaja- malu školu jahanja, vatrogasnu vježbu djece s brentačama, alku u tačkama, natezanje brvi preko vode, a zaključen je uz Večer tambure i nastup Tamburaškog sastava Fijaker.