Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura U Voloderu uspješno održan prvi koncert duhovne glazbe
U Voloderu uspješno održan prvi koncert duhovne glazbe
Srijeda, 13 Lipanj 2018 13:42

ljiljani mUsusret blagdanu svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Župe Voloder, u Voloderu je održan koncert duhovne glazbe pod nazivom "Ljiljani - pjesma za nebesa".

Događanje je započelo svetom misom u crkvi svetog Antuna Padovanskog u Voloderu koju je predvodio pater Ivan Dominik Iličić, a potom se slavlje nastavilo na vanjskoj pozornici. Koncert je otvoren nastupom zborova Župe sv. Alojzija GonzagePopovača te se nastavio nastupima Ivana Seletkovića i Antonije Glumac iz Rijeke, zbora djece i mladih "Antunova srca" i svjedočanstvom patera Ivana Dominika Iličića. Budući da su vremenski uvjeti bili jako loši, program se nije mogao nastaviti zbog snažnog vjetra, kiše i grmljavine no Bog je imao druge planove i nitko nije prestao slaviti Gospodina već se slavljenje još više povećalo. Program se preselio u pučki dom s unutarnjom pozornicom gdje su se publici predstavili Lovro Ivić i pjevačica Ivana Marić"- ističu organizatori te naglašavaju da je ovo bio prvi koncert ovakve vrste  u Voloderu.  "Ljudi su ponosni što se u njihovom malom mjestu održavaju ovakve stvari te se nadaju da će koncert prerasti u tradiciju".

Antunovo u Voloderu jučer je proslavljeno uz svečanu misu koju je u tamošnjoj crkvi sv. Antuna Padovanskog predvodio sisački biskup Vlado Košić.Uoči misnog slavlja blagoslovljena je nova vjeronaučna dvorana i garaža.

 

 

 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.