moslavec voloder 3 mU organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga" Prekopakra i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca i Ministarstva kulture, održana je 7. Smotra folklora "Pakračko ljeto".

"Na smotri je sudjelovalo više od 170 članova sedam Kulturno umjetničkih društava, a uz domaćine KUD-ovce iz Prekopakre, svoju su baštinu i kulturno- umjetnički program predstavili i članovi KUD-ova iz Belajskih Poljica, Beljevine, Brestovca, Ivanjske, Banove Jaruge te članovi našeg KUD-a "Moslavec" iz Volodera.
Smotra je i ove godine započela mimohodom ulicama grada, koju je predvodila gradonačelnica Anamarija Blažević vozeći se na kočiji Dalibora Maroševića – Vilenjaka, s trga bana Josipa Jelačića kroz ulicu Braće Radić, pa preko trga 76. Bataljuna i ulice Gojka Šuška do trga dr. Franje Tuđmana gdje je svako od društava priredilo kratak glazbeno plesni program okupljenim građanima. Mimohod se nastavio ulicom Hrvatskih Velikana i povratkom u prostor Kurije Janković gdje je upriličen centralni kulturno umjetnički program, i gdje ih je dočekala velika publika koja je toplu i sunčanu nedjelju odlučila iskoristiti na najbolji mogući način" - poručuju iz KUD-a.