strk mU subotu, 24. ožujka 2018. održan je seminar "Crtež kao osnova stvaranja likovnoga djela" pod vodstvom akademskog slikara i ilustratora Mladena Bolfeka. Likovnoj radionici u organizaciji Hrvatskog sabora kulture odazvali su se i članovi PULS-a „Moslavački štrk" sa svrhom unaprjeđenja likovnog stvaralaštva te što uspješnijeg i kvalitetnijeg daljnjeg rada.

Predsjednica udruge Marija Pukec Žigić prilikom posjeta dogovorila da se 5.međunarodna izložba „Moslavačke minijature" održavaju i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture.
Unatoč mnogobrojnim aktivnostima popovačka udruga „Moslavački štrk" u nedjelju, 25.3.2018. je sudjelovala na održanoj izložbi pod nazivom "Pisanica u Gudovcu". Na ovoj lijepoj manifestaciji s kreativnim radovima udrugu su predstavljale Zlata Benčec, Jelena Srednoselec i Marija Pukec Žigić. Udruga žena Gudovac uz podršku Grada Bjelovara i Muzeja Grada Bjelovara organizirala je izložbu u svrhu promocije najstarijeg primjerka pisanice u Hrvatskoj koja datira od prije više od 500 godina i koja je pohranjena u Gradskom muzeju Bjelovar. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Bjelovara gosp. Dario Hrebak te podijelio zahvalnice za sudjelovanje kojom prigodom je svaki izlagač dobio priliku predstaviti svoju udrugu, njen rad i projekte.