Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Aktivnosti LD Moslavački krug u 2017. godini

Najave

Aktivnosti LD Moslavački krug u 2017. godini
Srijeda, 21 Veljača 2018 13:04

ld moslavacki krug mLikovno društvo Moslavački krug na održanoj je godišnjoj skupštini podsjetilo na sve aktivnosti koje su članovi provodili tijekom 2017. godine.


„U 2017. godini od planiranih aktivnosti samo neke su u cijelosti, a neke djelomično realizirane.
Održali smo tradicionalnu likovnu koloniju povodom Dana grada Popovače, izložbu kod tradicijske okućnice pod nazivom ''Dani otvorenih vrata'' te izložbu i druženje na manifestaciji ''Noć trijema''.
Naši članovi bili su vrlo aktivni ove godine pa smo tako sudjelovali na nekoliko likovnih kolonija naših prijatelja i likovnih udruga. Suorganizirali smo s DVD-om Potok likovnu koloniju za Veliku Gospu. Isto tako sudjelovali smo na međunarodnoj likovnoj koloniji u Subotici, Belišću, Novoj Gradišci i Podravskoj Slatini te na likovnim kolonijama u organizaciji Vinarije Florijanović te likovnoj koloniji u organizaciji Zavičajnog društva Marinbrod u Marinbrodu. U nekoliko navrata povodom Dana OŠ Popovača održali smo likovne radionice za školsku djecu uz stručno vodstvo akad. slikarice Bernarde Rundek-Franić, kao što smo i organizirali stručno predavanje na temu nastanka trjemova i seoske arhitekture te razgledavanje našeg trijema i muzejske postave za sve učenike.
Na tradicijskoj okućnici ugostili smo razne kulturne grupe, udruge i pojedince koji su posjetili naš Grad. Također smo ugostili i upoznali s našim radom i visoku gošću iz SAD-a - savjetnicu Bijele kuće za kulturu i poljoprivredu.
Iz svega navedenog vidljivo je da smo dosta toga uradili u proteklom razdoblju, pa se nadam da ćemo u narednom razdoblju biti još bolji i uspješniji te da ćemo naš Grad učiniti još ljepšim i kulturno bogatijim, a naše likovno društvo dostojnim svoga postojanja" – poručio je predsjednik društva Josip Đoni Kovač.
Skupštini su uz članove i goste nazočili i gradonačelnik Josip Mišković i predstavnica TZGP Ivana Marušić.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.