Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Vesna Gužvinec unijela magiju baroka u Knjižnicu
Vesna Gužvinec unijela magiju baroka u Knjižnicu
Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 12:29

vesna gužvinec izložba 9 mU prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača otvorena je magična izložba slikarice Vesne Gužvinec iz Novog Marofa, članice Popovačke udruge likovnih stvaralaca Moslavački štrk.


Upravo je u suradnji s PULS-om Moslavački štrk i postavljena ova romantična izložba naziva Magija baroka koja se u radno vrijeme Knjižnice može pogledati do 08. veljače 2018. Vesna Gužvinec postavila je impresivne i oku privlačne radove koji će se dugo pamtiti, a naš poznati povjesničar umjetnosti i likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić za ovu je izložbu napisao i kritički osvrt koji se nalazi u katalogu dostupnom u Knjižnici:
„U slikanju bez brzanja Vesna koliko s radošću iščekuje sam konačni rezultat, toliko uživa u samom postupku, tijekom izrastanja oblika, sugeriranja volumena, iskrenja svjetla i kolorističkoj zvučnosti fragmenata i cjeline. Oblika promatranog nitima minucioznosti izvedbe, kojom darovi prirode i glamur interijera dodiruju stanja između maginacije i mjere ilustrativnog".

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.