Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura U Popovači predstavljena knjiga 'Anđeli Božića i božićni običaji'

Najave

U Popovači predstavljena knjiga 'Anđeli Božića i božićni običaji'
Petak, 22 Prosinac 2017 08:42

andeli vU organizaciji PULS-a Moslavački štrk povodom nadolazećih blagdana održana je promocija knjige 'Anđeli Božića i božićni običaji' autora Dana Šercara i Željke Tokić.


„Suvremeni i ubrzani ritam života te potrošnja kao pokretač društva, donijeli su mnoge izazove u slavlje Božića. Svi ti izazovi ljude sve više udaljuju od duhovne biti božićnog slavlja. Ova knjiga nastoji, uz pomoć anđela, upozoriti na duhovni oblik proslave Božića i odgovoriti tim izazovima na produhovljen i ispunjavajući način"- istaknuto je na promociji. Kako su istaknuli autori, izdavanjem ove knjige želja im je bila vratiti dobri duh Božića te podsjetiti da je pravi sadržaj božićnih poklona druženje, pozitivna energija, ljubav i veselje. Željka Tokić u knjizi je obradila etnografski, a Dan Šercar duhovni dio.

andeli1
Osim o duhovnim vrijednostima Božića i tradicijskim običajima njegova slavljenja, na ovom predblagdanskom susretu bilo je riječi i o ulozi Anđela u duhovnom životu ljudi općenito. Nakon promocije knjige održana je i radionica na kojoj su sudionici izvukli po jednu Anđeosku karticu sa porukom i slikom te dobili njezino obrazloženje.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.