delnice vPopovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk" brojnim aktivnostima tijekom godine djeluje s ciljem promicanja kulturnih vrijednosti grada Popovače te je i u ovo adventsko vrijeme dio svojih aktivnosti darovala gradu Delnice koji učestalo strada od zimskih elementarnih nepogoda.


U sklopu manifestacije Delnička adventska bajka, u subotu 16. prosinca PULS „Moslavački štrk" u suradnji s TZ Delnice, organizirao je likovno-glazbeni cjelodnevni program. Projekt „Adventske radosti moslavačkog štrka" sastojao se od humanitarne likovne kolonije „Mala štrkijada" kojom su popovački slikari i njihovi gosti darovali 22. likovna djela, obojena toplinom moslavačke duše. Velike i male vilenjake u Selu Bake Mraz zagrijao je nastup KUD-a „Šartovac" iz Šartovca izvedbom pjesama Moslavine. Humanitarnom projektu pridružila se i Knjižnica i čitaonica Popovača poklonivši PULS-u „Moslavački štrk" 20-tak knjiga koje su slikari darovali Gradskoj knjižnici Delnice. Popovački štrkovci su u najviši grad Hrvatske – Delnice doveli i svoje prijatelje iz Angels centra i njihove anđeoske knjige, prepune anđeoske božićne čarolije. Na bogatom kulturnom programu moslavcima je zahvalio gradonačelnik Delnica Ivica Knežević s željom češće suradnje i pozivom učestalijeg druženja.
Nezaboravni prijateljski trenuci delničkog snježno-blagdanskog ugođaja s mirisom kuhanog vina i kolačića, pratili su članove PULS-a „Moslavački štrk" na povratku u rodnu Moslavinu.