Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Otvorena božićna likovna izložba u Pastoralnom centru

Najave

Otvorena božićna likovna izložba u Pastoralnom centru
Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 14:04

bozicna izlozba vU prostoru Pastoralnog centra popovačke župe otvorena je božićna izložba slika koju već tradicionalno zajednički organiziraju Župa sv. Alojzija Gonzage i članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca 'Moslavački štrk'.


Izložba ove godine nosi naziv 'Radujte se', a otvorenom ju je proglasio gradonačelnik Josip Mišković izrazivši zahvalu i pohvale na iznimno aktivnom angažmanu članova ove udruge u različitim događanjima na ovom području, ali i kontinuiranoj promociji Grada Popovače diljem zemlje i inozemstva.

„Danas smo i mi u društvu s anđelima na ovim slikama, sa svojim osobnim anđelom i anđelima koji nas vode otajstvima i ljepotama života. Večeras promatramo i Sina nad sinovima u liku djeteta položenog na jaslice ili u krilu Majke nad majkama. Dobri anđeli dovedite nas do ljepote i otajstva jaslica, a onda i do prekrasne prirode i svega stvorenoga svijeta kao prostora za izrastanje do punine Kristove"- tim mislima vlč. Mato Draganović poželio je okupljenima neka im je radosno i sveto ovo vrijeme došašća te blagoslovljen Božić i plodonosna Nova godina.
Predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić je u okviru svog obraćanja naglasila kako kroz izložene slike članovi Udruge dobivenim darom šalju poruku ljubavi, nade i dobrote, a jednako tako i poniznosti. „Nadamo se da će posjetitelji Izložbe i ove godine osjetiti tu posebnu energiju koju smo utkali u svoje radove jer ih zaista darujemo od srca"- poručila je Pukec Žigić.
Otvorenje izložbe u Pastoralnom centru svojim je izvedbama glazbeno oplemenio Dječji zbor 'Dijete Božje', a toplina i radost božićnog duha dočarana je i interpretacijom literalnih radova članova 'Moslavačkog štrka'.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.