ISTRA MKulturno – umjetničko društvo 'Jelenčanka' iz Gornje Jelenske predstavilo se u Istri, točnije u Novigradu plesom i pjesmom na tri tamošnja trga.

Na oduševljenje mnogobrojne publike izveli su splet moslavačkih plesova, a sve to uz pratnju tamburaša na pjesme Po livadi pala kiša rosulja, Lijepa moja goro zelena, Mlada snaša kolo vodi, Miškova polka, Kolovraški te O jelenska selo moje malo.
Uz KUD 'Jelenčanka' nastupili su i domaćini, KUD 'Dajla', a sve to povodom Svjetskog dana turizma uz potporu TZ Novigrad pokazavši kako suradnja zelene i plave Hrvatske može biti lijepa i plodonosna.
Osim nastupa, odnosno predstavljanja moslavačkih običaja Istrijanima, ovo je društvo sa svojim gostima obišlo sve značajne kulturno – povijesne znamenitosti u okolici ovog malog gradića, poput nacionalnog parka Brijuni i amfiteatra u Puli.
Inače, kulturno – umjetničko društvo 'Jelenčanka' osnovano je 2010. godine i kao takvo najmlađe je društvo s područja Grada Popovače. Broji oko 55 članova koji aktivno djeluju kroz plesnu odraslu, dječju, pjevačku i tamburašku sekciju. Društvo je to s iznimno zapaženim uspjesima na različitim gostovanjima i smotrama širom Sisačko - moslavačke županije, no i cijele Hrvatske pa i u inozemstvu, a koje ulaže mnogo truda i rada u očuvanje kulturne baštine ovog kraja.