Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura KUD 'Moslavec' gostovao u Žrnovu

Najave

KUD 'Moslavec' gostovao u Žrnovu
Srijeda, 23 Kolovoz 2017 10:36

žrnovo 11 mKulturno umjetničko društvo 'Moslavec' iz Volodera proteklog je tjedna gostovalo u mjestu Žrnovo na otoku Korčuli.

Prijateljstvo koje njeguju s tamošnjim KUD-om 'Bratska Sloga' traje još od davne 1967. godine kada su se susreli na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.
„Na blagdan Velike Gospe u mjestu Žrnovo održala se folklorna večer na kojoj je uz nas nastupio KUD 'Mišnjica' s programom Linđa te domaćin KUD 'Bratska Sloga' s prikazom viteških igri. Put u Žrnovo primjer je da ljudi međusobno trebaju komunicirati i surađivati, uvijek se treba sprijateljiti s drugim ljudima, upoznati ih – njihovu kulturu, način života, razmjenjivati ideje i međusobno surađivati. Mi smo to uspjeli i to prijateljstvo traje već 50 godina na što smo posebno ponosni" – poručuju iz vodstva KUD-a 'Moslavec'.
Osim na folklornoj večeri, KUD 'Moslavec' prisustvovao je i na svetoj misi i kratkoj procesiji povodom blagdana sv. Roka, njihova zaštitnika.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.