Početna Vijesti Aktivnosti udruga Kultura Završeni Marijanski susreti

Najave

Završeni Marijanski susreti
Srijeda, 16 Kolovoz 2017 08:44

marijanski susreti 5 mProteklog vikenda su u sklopu programa Sunčane strana Grada održani 26. Marijanski susreti u Potoku, a u sklopu kojih je i svečano obilježen blagdan Velike Gospe.

Misno slavlje, i to točno na 75. obljetnicu kako je u Potoku na Veliku Gospu 1942. godine. dakle u teškim ratnim godinama Drugoga svjetskoga rata blagoslovljen kamen kapelice Uznjesenja BDM, predvovio je župnik Dražen Lauc. Na Mariju majku Spasitelja koju u čednoj skromnosti oblikuje jednostavnost i žrtva, a što je je i najbolji zalog i za život današnjih obitelji, u propovjedi je podsjetio đakon i dominikanac Ivan Dominik Iličić. Po završetku sv. mise održan je bogati folklorni program.

Svoje pjesme, plesove i običaje u okviru ovogodišnjih susreta predstavili su, osim domaćina – KUD Potočanka, 'Hrastovička gora' iz Hrastovice, Mošćenica iz Mošćenice te Kulturno umjetničko društvo Beletinec iz Beletinca. Nakon folklornih nastupa uslijedila je vožnja zapregama, kao i utrka zaprega te finale nogometnog turnira 'Bolčević -Medić- Marković'.
U večernjem dijelu programa u Potoku je održan koncert popularnog tamburaškog sastava Slavonske lole.

Središnjem programu nazočili su dožupan SMŽ Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković sa zamjenikom Ivanom Križanićem te predsjednik MO Potok Branko Gregurek. 

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.