noć trijema 2 mLikovno društvo 'Moslavački krug' i Turistička zajednica Grada Popovače u petak su na prostoru tradicijske okućnice starog trijema u središtu Popovače organizirali druženje građana uz program pod nazivom 'Noć trijema', manifestaciju u sklopu Sunčane strane Grada.

Unazad nekoliko godina TZG Popovača ulaže napore za promociju kulturne baštine i turizma na području Grada, a trijem i tradicijska okućnica su od velike važnosti za same žitelje Popovače, ali i cijele Sisačko-moslavačke županije.
„Hvalevrijedna ostavština koja se nalazi u samom trijemu dokaz je povijesti naše Moslavine i Popovače. Želja nas organizatora je otvoriti vrata posjetiteljima te približiti povijest, odnosno nekadašnji život i ljubav prema Moslavini multimedijalne umjetnice Zorke Sever. U suradnji s Likovnim društvom Moslavački krug, TZG Popovača već šest godina turističkim događanjem radi na promociji kulturne baštine i tradicije" – objasnila je predstavnica TZGP Ivana Marušić.
Cijeli događaj popraćen je zvucima dobre glazbe domaćih glazbenika 'Felix Combo' i Đuke Ružića te čašicom dobrog vina i kuhanicima.