moslavacki krug 3 mLikovno društvo Moslavački krug neke je od planiranih aktivnosti za 2016. godinu u potpunosti realizirao, dok realizacija nekih nije bila moguća zbog nedostatka financijskih sredstava.

„Održana je jedna likovna kolonija i to za Dan Grada Popovače te dvije izložbe ''Dani otvorenih vrata'' i ''Noć trijema'', a u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Popovače. Članovi naše udruge bili su vrlo aktivni u protekloj godini pa je Udruga tako sudjelovala na nekoliko likovnih kolonija naših prijatelja i likovnih udruga. Također, sudjelovali smo i na likovnoj koloniji u organizaciji župe Osekovo i župe Mahično . Isto tako sudjelovali smo na međunarodnoj likovnoj koloniji u Belišću i Podravskoj Slatini te na likovnim kolonijama u organizaciji udruge Stvaratelja u kulturi u Novoj Gradišci i vinarije Florijanović u Potoku. U nekoliko navrata održali smo likovne radionice za školsku djecu uz stručno vodstvo prof. likovne kulture Ludimile Milice Biželj. Povodom Dana Osnovne škole u Popovači organizirali smo stručno predavanje na temu nastanka trjemova i seoske arhitekture te razgledavanje popovačkog trijema i muzejske postave za sve učenike. Ono na što je naše društvo najviše ponosno je opremanje stambenog kontejnera koji je donirao Grad Popovača, a sredstvima koja su prikupljena na humanitarnoj aukciji slika koju je naše društvo organiziralo krajem 2015. godine" – objasnio je predsjednik društva Josip Đoni Kovač.
Društvo planira nastavak aktivnosti i u 2017. godini u vidu organiziranja likovnih kolonija, odlaska na likovne kolonije u organizaciji drugih društava, organiziranja Noći trijema, prijem gostiju, promocije, ali i nastavak uređenja tradicijske okućnice.
Rad društva pohvalio je gradonačelnik Josip Mišković i predstavnica TZ Ivana Marušić, koji se nadaju da će se uspješna suradnja s ovim društvom nastaviti i u budućnosti.