puls m s mProšli tjedan održana je godišnja skupština Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk".


U uvodnom dijelu predsjednica udruge Marija Pukec Žigić zaželjela je dobrodošlicu svim pristunim članovima, zahvalila im se za dolazak i za rad koji su uložili tokom godine. Uslijedilo je izvješće uspješno provedenih aktivnosti i to: održavanje 3. Međunarodne izložbe „Moslavačke minijature" u Popovači, skupne tematske izložbe članova u Novskoj, Kutini, Popovači, Krapini, Križevcima i Zagrebu, organiziranje 3. Likovne kolonije „Štrkijada u Popovači", suorganizacija likovnih kolonija Potok, Velika Bršljanica i Ivanska. Slikari su u ime udruge sudjelovali na 21 likovnoj koloniji širom Hrvatske, dajući svoj likovni doprinos raznim humanitarnim manifestacijama, ujedno promovirajući likovnu scenu Popovače. Udruga je sudjelovala na 32. Susretu likovnih stvaralaca HRSK, u Koprivnici, a pet popovačkih autora predstavlja Hrvatsku na svjetskoj izložbi „Anđeli mira". PULS „Moslavački štrk" izuzetno je ponosan na aukcijsku izložbu slika 3.lik.kol. PULS-a, u suorganizaciji s popovačkom bolnicom na kojoj je prikupljeno 59.650,00 kn za opremanje odjela dječje psihijatrije.
Uz mnogobrojne postignute rezultate, odlične kritike eminentih likovnih stručnjaka za njihov rad, popovački „štrkovci" su još uvijek „beskućnici" i već godinama održavaju likovne radionice u prostoru obiteljske kuće člana udruge. Snagu za daljnje stvaranje i oplemenjivanje likovno- književnim izričajem sredine u kojoj žive, pružio im je gradonačelnik Josip Mišković uz obećanje osiguravanja prostora Udruge u svrhu što kvalitetnijih uvjeta rada članova i građana Popovače.
Predsjednica Udruge zahvalila je Gradu Popovači i TZ Popovača na financijskoj potpori u realizaciji dosadašnjih projekata udruge, te u nadi za još uspješnijom suradnjom, predstavila Plan i program za 2017. godinu. U planu su izneseni prijedlozi projekata s ciljnjem daljnjeg razvoja, unaprjeđenja te kulturne promidžbe grada Popovače.
Sjednica Skupštine završila je porukom članova PULS-a „Moslavački štrk": „Nastavljamo dalje svojim likovnim djelima slati svjetlost u dubine ljudskog srca".