andeli mČlanovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk" danas putuju na svečano otvorenje svjetske izložbe „Anđeli mira" u Prag.


Međunarodni projekt „Anđeli mira" pokrenut je 2014.godine i putovati će svijetom 3 godine u nastojanju ujediniti umjetnike iz različitih zemalja i kontinenata, kako bi se stvorila međunarodna izložba koja se sastoji od 365 slika (prema 365 dana u godini). 365 kvadratnih metara na platnu, posvećeno pomaganju ljudima s željom stvaranja mira na Zemlji i oporavak i fizičkog i moralnog. Glavne vrijednosti projekta su ljubav, nadahnuće, nesebičnost, zahvalnosti i jedinstva.
Hrvatsku predstavlja 18 umjetnika koji su prošli strukovno žiriranje a od toga je 5 iz Popovače (PULS-a „Moslavački štrk"). "Izuzetno smo zadovoljni potvrdom našeg rada kao stvaraoci ali i ponosni jer svijetom kulturno prezentiramo naš grad Popovaču, naš zavičaj, što nam je i bio jedan od ciljeva pri osnivanju Udruge"- poručili su iz PULS-a „Moslavački štrk".

andeli2
Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 14. do 31. siječnja 2017 g. u ruskom centru znanosti i kulture u Pragu, radnim danom od 10:00 do 17:00, na adresi: Na Zatortse 16, Prag-6, Gradchanska, Češka.

andeli1