bozicna izlozba mU suradnji Župe sv. Alojzija Gonzage Popovača i Udruge popovačkih likovnih stvaralaca 'Moslavački štrk', u prostoru Pastoralnog centra otvorena je božićna izložba slika pod nazivom 'Dar života'.


„Naši članovi kroz čitavu godinu vrijedno rade a ovo je svojevrsna kruna našeg stvaranja gdje se pokazuje naša ljubav prema ljudima, prema vjeri i Isusu. Vjerujem da će posjetitelji izložbe to osjetiti i u nekim, malo drugačije posloženim pričama od onih uobičajenih"- istaknula je predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić.

bozicna izlozba1

bozicna izlozba6
U svom obraćanju župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage Mato Draganović podsjetio je kako je pastoralna godina proglašena Godinom djece za Sisačku biskupiju. „ Drago mi je da će ova izložba dati doprinos otkrivanju ljepote djeteta. Ona nam omogućuje da pratimo život od začeća do djeteta u majčinu krilu odnosno božje djece koja su ostala razigrana u svetosti i milosti. Naši su umjetnici Bogu zahvalili na daru života ovim svojim radovima. Hvala Vam što ćete svojim slikama, svojom razigranošću i svojim djetinjim srcem otvoriti ljepote života"- poručio je slikarima vlč. Mato Draganović.

bozicna izlozba3

bozicna izlozba4

bozicna izlozba5
Izložbu je otvorenom proglasio zamjenik gradonačelnika Dragan Šarčević, a svojim su izvedbama susret glazbeno oplemenili članovi Dječjeg zbora 'Božje dijete'. Program je obuhvatio i predstavljanje literalnih radova članova 'Moslavačkog štrka'.

bozicna izlozba2
Izložba će u Pastoralnom centru biti postavljena do kraja siječnja 2017. godine.