strk novska mPopovačka udruga likovnih stvaralaca "Moslavački štrk" je u ponedjeljak, 30. svibnja u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom "Ante Jagar" Novska, održala izložbu pod nazivom "Ljepota tajanstvenog osmijeha".

Zaželjevši prisutnima srdačnu dobrodošlicu ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice "Ante Jagar" Novska , Darija Jež predstavila je PULS "Moslavački štrk" kao udrugu slikarskih zaljubljenika u likovnu umjetnost koja je do sada organizirala oko 22 skupne i tri samostalne izložbe članova, te je sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama diljem Lijepe naše, a posebno naglasila hvalevrijedan projekt „Moslavačke minijature".strk novska1

strk novska2
Nazočnima se obratila i predsjednica Udruge Marija Pukec Žigić, zahvalivši Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska na gostoprimstvu i podršci. Likovna djela izložbe "Ljepota tajanstvenog osmijeha" nastala su kao impresija na tajanstveni osmijeh, jednog od najvrijednijeg dostignuća likovne umjetnosti, Da Vincijeve Mona Lise.
Dobrodošlicu slikarima „Moslavačkog štrka" zaželio je i gradonačelnik Vlado Klasan, te naglasio zadovoljstvo povezivanja prijateljskih gradova likovnom umjetnošću jer kultura otvara sva vrata. Zaželjevši mnogo uspjeha u daljnjim aktivnostima gradonačelnik Vlado Klasan otvorio je izložbu "Ljepota tajanstvenog osmijeha".
Otvorenje izložbe je bilo popraćeno s nekoliko glazbenih skladbi koje je na gitari izveo Marko Vitković, učenik Glazbene škole u Novskoj i recitalom poezije članova PULS-a „Moslavački štrk".
Izložba "Ljepota tajanstvenog osmijeha" može se pogledati do 15.6. u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska.