kolonija-m-krug-mU dvorištu Tradicijske okućnice u središtu Popovače, Likovno društvo 'Moslavački krug' organiziralo je svoju tradicionalnu Likovnu koloniju Zorku Sever.


„Bila je ovo prilika da likovni umjetnici 'Moslavačkog kruga' i njihovi gosti obilježe prvu godišnjicu Grada Popovače. Dan je bio sunčan, lijep, okupili su se naši dragi gosti slikari iz mnogih krajeva lijepe naše. Osobito se zahvaljujemo slikarima iz Slavonije koji su nam se odazvali unatoč nedaćama koje su pogodile Slavoniju. Dobro došli uvijek u naš Moslavački krug i Moslavinu"- poručuju predsjednik Josip Đoni Kovač i tajnica društva Iveta Ermakora.kolonija-m-krug-3

kolonija-m-krug-1

kolonija-m-krug-4
Slike nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji 'Zorka Sever' LD 'Moslavački krug' namijenio je kao donaciju za opremanje nove osnovne škole u Popovači čija je izgradnja u tijeku. „Još jednom zahvaljujemo svim umjetnicima i našim članovima koji su se odazvali koloniji i koji podržavaju naša nastojanja i napore usmjerene ka daljnjem uređenju 'Tradicijske okućnice' kao središnjeg objekta prezentacije bogate kulturne baštine popovačkog kraja odnosno centralnog mjesta kulturnih zbivanja Grada Popovače"- zaključuju iz LD 'Moslavački krug'.

Izrazivši im dobrodošlicu u Popovaču i zahvalu za njihov doprinos razvoju likovnog stvaralaštva na ovom području, slikare okupljene na koloniji 'Zorka Sever' u ime Grada je pozdravio gradonačelnik Josip Mišković.

kolonija-m-krug-5

kolonija-m-krug-7