skupstina-ld-m-krug-mPredsjednik Likovnog društva 'Moslavački krug' Josip Đoni Kovač na ovogodišnjoj je skupštini izvijestio o aktivnostima društva usmjerenima na realizaciju projekta uređenja Tradicijske okućnice u središtu Popovače.


Podsjećajući na samo utemeljenje LD 'Moslavački krug' 1999. godine, Kovač je istaknuo inicijativu da se bogata ostavština poznate popovačke likovne umjetnice, učiteljice i čuvarice kulturnog blaga Zorke Sever od strane njezine obitelji donira Općini Popovača i Likovnom društvu te pohrani u starom trijemu u središtu Popovače. „U okviru svojih aktivnosti Likovno društvo od tada čuva, održava i njeguje donirano blago u obnovljenom trijemu. Ovih dana smo Ministarstvu kulture RH dostavili svu dokumentaciju projekta uređenja Tradicijske okućnice iznova aplicirajući za sredstva kako bi se realizirao taj projekt. Riječ je o projektu vrijednom 1,5 milijuna kuna i mnogo nade polažemo u ovaj natječaj, a s tim ciljem učlanili smo se i u LAG 'Moslavina'. Govoreći o izvršenim aktivnostima svakako je potrebno napomenuti da smo do sada lokalnoj zajednici donirali više od 370 djela nastalih na likovnim kolonija kojih smo bili organizatori vraćajući na taj način sredstva dobivena iz gradskog proračuna. Naš fundus za galeriju broji više od 150 radova"- istaknuo je Josip Đoni Kovač.

skupstina-ld-m-krug-2

skupstina-ld-m-krug-3

skupstina-ld-m-krug-4
Skupštini LD 'Moslavački krug' gostovali su predstavnici brojnih udruga s kojima društvo ostvaruje kontinuiranu suradnju, a uspjeh u daljnjem radu poželjeli su im i zamjenik gradonačelnika Dragan Šarčević te suradnica gradske Turističke zajednice Ivana Mrčela.skupstina-ld-m-krug-6

skupstina-ld-m-krug-1