martinske veceri-mJedanaestu godinu zaredom Kulturno- umjetničko društvo 'Moslavčanka' iz Donje Gračenice organiziralo je cjelovečernji kulturno- umjetnički program „Martinske večeri".


Izrazivši zahvalu organizatorima i gostujućim društvima na naporima koje ulažu u očuvanju tradicije i kulturne baštine, 11. 'Martinske večeri' otvorenima je proglasila predsjednica Gradskog vijeća Grada Popovače Marija Starčević.

martinske veceri-5

martinske veceri-9

martinske veceri-3

martinske veceri-10
U okviru ovogodišnjeg programa ove tradicionalne manifestacije u Donjoj Gračenici održana je promocija pjesmarice „Pjesme i plesovi Moslavine i šire Hrvatske" autora Mate Šuleka, a o kojoj su govorili predsjednik KUD-a Moslavčanka Josip Kolarić i Ivan Kleković.
Kako je istaknuto, riječ je o šestom uratku ovog autora, a glavni motiv njezina nastanka bio jest otrgnuti ovaj dio baštine od zaborava. Uz prisjećanje na bivše članove pjevačke skupine donjogračanskog KUD-a odnosno njezin današnji aktivni postav, knjiga donosi 60-ak napjeva i namijenjena je članovima Kulturno- umjetničkog društva 'Moslavčanka' i ostalim štovateljima moslavačkih pjesama i plesova.

martinske veceri-12

martinske veceri-2

martinske veceri-4

martinske veceri-6

martinske veceri-7

martinske veceri-1
Kulturno- umjetnički program 11. 'Martinskih večeri' otvorili su domaćini, članovi Pjevačke skupine KUD-a Moslavčanka, dok su u nastavku nastupila gostujuća društva- KUD 'Potočanka' iz Potoka, KUD 'Ledina' Gašinci, Folklorni ansambl 'Petkov breg' Samobor te KUD 'Kolovrat' Lekenik koji je izveo posebno zanimljiv prikaz krštenja mladog vina. Program je pratio i gradonačelnik Josip Mišković.