dvd voloder vježba 9 mDVD Voloder je 21.svibnja 2019. u sklopu ˝Svibanj – mjesec zaštite od požara˝ održao pokaznu vježbu za djecu OŠ Zorka Sever – Područna škola Voloder, od 1. do 4. razreda te djecu DV Popovača – Područni objekt Voloder.


"Djeca su od članova našeg DVD-a imala priliku naučiti tko je vatrogasac, s kakvim se sve opasnostima susreće, vidjeti kakvu zaštitnu opremu nose vatrogasci, vidjeti kako se vatra gasi vodom, prahom i pjenom, gađati postavljene mete vodom iz brentače te mlazom D cijevi.
Također, imali su priliku vidjeti, za njih nešto novo, kemijsko odijelo koje koriste vatrogasci i susresti se s vatrogasnim potražnim psom imena Kira, koja je jedini vatrogasni potražni pas u SMŽ i 16. vatrogasni potražni pas u RH. Da pokažemo novitete našoj djeci zahvalni smo članovima prijateljskog društva DVD-a Lipovljani Dijani Vanjek i vodiču vatrogasnog potražnog psa Aleksandru Milićeviću koji su dobrovoljno izdvojili svoje slobodno vrijeme.
Ispred VZG-a Popovača pokaznoj vježbi prisustvovao je i zamjenik zapovjednika Tomislav Jalžečić, koji redovito prati naš rad i uveličava naše događaje svojim prisustvom.
Nadamo se da je bilo poučno i veselimo se idućoj godini" - poručila je Ines Jakovljević, zapovjednik DVD-a Voloder.