sv florijan mČlanovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače proteklog su vikenda obilježili blagdan sv. Florijana.

Uoči središnje proslave, Vatrogasna zajednica je u petak, 3. svibnja na Trgu ispred Robne kuće u središtu Popovače organizirala predstavljanje vozila i opreme kojom raspolaže, a koje su, među ostalim građanima, posjetili i polaznici Dječjeg vrtića te učenici Osnovne škole Popovača i Osnovne škole Zorke Sever Popovača. Bila je to jedna od aktivnosti koje popovački vatrogasci provode u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.
Budući je zbog kišnog vremena otkazano tradicionalno postrojavanje na središnjem gradskom trgu uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače, program subotnje proslave Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca započeo je prijemom predsjednika i zapovjednika DVD-a te vodstva Zajednice kod gradonačelnika Josipa Miškovića.
Okupljenim vatrogascima gradonačelnik je uputio srdačnu zahvalu na njihovu aktivnom angažmanu ne samo u pogledu skrbi o sigurnosti građana i njihove imovine, već i u svim drugim segmentima društvenog života na ovom području, posebno naglasivši važnost rada s djecom i mladima.
Okupljenima na prijemu kod gradonačelnika prigodno su se obratili i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres te zapovjednik Željko Ovčar, podsjetivši na najistaknutije aktivnosti društava.
Program proslave sv. Florijana tradicionalno je nastavljen u Podbrđu, u novouređenom prostoru vatrogasnog spremišta gdje je održano svečano misno slavlje koje je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca i mještana Podbrđa i okolice, nazočili su m i gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Ivan Križanić kao i predsjednik Gradskog vijeća i ovog mjesnog odbora Ivica Keser.