Početna Vijesti Aktivnosti udruga Vatrogastvo DVD Donja Vlahinička održao godišnju skupštinu
DVD Donja Vlahinička održao godišnju skupštinu
Srijeda, 27 Ožujak 2019 10:08

dv sk mDobrovoljno vatrogasno društvo Donja Vlahinička proteklog je vikenda održalo godišnju skupštinu.


„U svoje 62 godine rada i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Vlahinička izražavamo zadovoljstvo sto smo još jedan period u našim aktivnostima odradili u okviru mogućnosti koje su nam bile na raspolaganju.
Kako je polazna točka za sve naše aktivnosti u 2018. godini bio naš plan rada donesen za to razdoblje želimo izraziti djelomično zadovoljstvo da smo ga uspjeli i realizirati razvijajući tako našu vatrogasnu aktivnost u našemu malome mjestu prema što boljoj uvježbanosti i opremljenosti našega društva na dobrobit našim mještanima, ali i šire.
Sve je to bilo popraćeno radom i aktivnostima s ukupno 59 naših evidentiranih aktivnih članova koji su ovisno o svojoj dobroj volji i mogućnostima dali i svoj različit doprinos tokom godine. Gledajući strukturu članstva brojimo tako 10 operativnih, 31 pričuvnih, 1 utemeljitelja i 17 članova mladeži. Od toga brojimo 2 časnika 1. klase, 1 časnika, 3 dočasnika 1. klase, tri dočasnika te 24 ispitana vatrogasca i vatrogasca 1. klase.
Kako nas naš statut, a i zakon o vatrogastvu prije svega obavezuje da provodimo kvalitetnu protupožarnu zaštitu i preventivu, bitno je za reći da su se i naše aktivnosti usmjeravale u tome pogledu. Vatrogasci koji su raspoređeni u interventnu desetinu imaju uredno obavljen liječnički pregled te zadovoljavaju sve potrebe koje su zakonom propisane, a kako je pokazana velika volja nadamo se da će se i ostala potrebita oprema u cijelosti realizirati. Tokom godine su se održavale vježbe i provjera spremnosti ljudstva, kao i provjera ispravnosti opreme i sredstava s kojima raspolažemo. Spremište i vatrogasni dom se nalaze u urednom i funkcionalnom stanju, a okoliš oko istih zahvaljujući gradu Popovači cijele je godine košen i čišćen s njihove strane. Dobra suradnja je i dalje sa ŠNK Ekonomik gdje smo kao jedine udruge u selu dužne pomagati jedni drugima. Ove godine smo se i mi kao vatrogasci uključili jednom skromnom donacijom u obilježavanje Male Gospe u kapelici kod gospođe Kerepčić u našemu mjestu.

Na sreću požara u selu u 2018. godini nije bilo tako da nam je za nadati se da se taj trend bude nastavio i dalje. Zahvaljujemo se svima onima koji kod spaljivanja korova paze na sve one preporuke koje im godinama iznosimo te što je za pohvalu i najave spaljivanje tako da mogućnost nekontroliranog širenja svedemo na najmanju moguću razinu.
Od sredstava i opreme za potrebe radnih kombinezona i zaštitnih odijela te kaciga i čizama nabavili smo materijal za ormare koje je naš član Petar Starjački bez naknade izradio, s čime smo i taj dio doveli u red.

U natjecateljskome dijelu muku mučimo i dalje da sastavimo barem jednu ekipu djece pa da ono što smo godinama njegovali potpuno ne stane. Tako smo se i u 2018. pripremali za početak sezone i nastupili u Popovači na Kupu Antun Brlaković i to s dvoje djece koja nisu iz našeg sela. Na istome smo sa naša 4 člana sudjelovali i u organizaciji i provođenju istoga. Za daljnja natjecanja jednostavno se nismo uspjeli skupiti što zbog obaveza djece i roditelja, a što zbog godišnjih odmora koji su slijedili. Uvježbavali smo i ekipu mladeži koja se također zbog obaveza i nedostatka djece nije pojavila ni na jednom natjecanju no ipak se zahvaljujemo DVD-u Popovača na ustupljenoj opremi i vremenu koje su s nama proveli, a posebna zahvala njihovom voditelju Željku Dutkoviću. Nada posljednja umire pa se i dalje nadamo da će sljedeće razdoblje biti uspješnije.

Obilježili smo tako i blagdan našeg zaštitnika svetog Florijana odlaskom na postrojavanje cijele vatrogasne zajednice u Popovaći i misu u Podbrđu s više naših članova.
Obilježili smo također i 125 godina vatrogastva na području grada, kao i 25. obljetnicu VZG Popovače sudjelovanjem u mimohodu vozila, svečanom postrojavanju i svečanoj sjednici održanoj u Voloderu.
Odlazili smo na skupštine i širili suradnju sa svim prijateljskim DVD-ima u bližoj i široj okolici te aktivno sudjelovali na svim sjednicama predsjedništva i zapovjedništva VZO Popovača" – stoji u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva.
Skupštinu su svojim dolaskom uveličali zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić, kao i predsjednik VZG Popovača Zvonimir Kondres te ostali dragi gosti.

dv sk 1

dv sk 2

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.