IMG 20190315 193206 mNa izbornoj skupštini dobrovoljnog vatrogasnog društva Voloder za predsjednika je ponovno izabran Zvonimir Kondres.


„Sjednice Zapovjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora tokom godine održali smo prema potrebi, a sve su se temeljile na potrebama rada društva.
Mjesec zaštite od požara ispratili smo raznim aktivnostima na našem području, a i šire. Vršeno je motrenje područja djelovanja, održana je vježba s članovima interventne desetine te smo održali pokaznu vježbu i druženje s učenicima Područne škole Voloder te vrtića. Unutar mjesta podijelili smo letke kako bi se građane još jednom obavijestilo o sezoni zabrane paljenja te o svim opasnostima koje donosi nekontrolirano spaljivanje tokom godine. Zamjenica zapovjednika upoznala se s novom vatrogasnom opremom i vozilima na sajmu u Sloveniji pod nazivom Gasilski sejem HRS 2018. Na dan Svetog Florijana, 04.svibnja, sudjelovali smo s naših nekoliko članova na prezentaciji opreme i vozila građanima na trgu Grada Popovače. U sklopu proslave našeg zaštitnika u organizaciji VZG-a Popovače i DVD-a Podbrđe sudjelovali smo na mimohodu vozila, nazočili smo postrojavanju vatrogasaca, prijemu vatrogasaca kod gradonačelnika i na Svetoj Misi u kapelici u Podbrđu. Krajem mjeseca svibnja u organizaciji VZG Popovača četiri su naše članice predvođene predsjednikom sudjelovale na 19. Hodočašću vatrogasaca i Svetoj misi u Mariji Bistrici.
Tokom godine bili smo posvećeni i radu sa natjecateljskim desetinama i pripremama za nastupajuća natjecanja. Možemo se pohvaliti time da smo protekle godine marljivo radili s pet aktivnih ekipa. Djeca ženska nastupila su na natjecanju u Popovači – 10.mj, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu – 17.mj, natjecanje u Hagnju 3.mjesto, Donjoj Gračenici – 4.mj, Banovoj Jarugi – 8.mjesto i Voloderu – 1.mj. Djeca muška nastupila su na županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu – 33.mj, Potoku – 1. i 8. mjesto, Donjoj Gračenici – 1. i 5. mjesto, Banovoj Jarugi – 3.mj i Voloderu – 7.mj. Mladež ženska nastupila je na natjecanju u Repušnici – 2.mj, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu – 2.mjesto te na natjecanju u Potoku 1.mj. Mladež muška nastupila je u Repušnici – 6.mjesto, Popovači – 5.mj, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu – 4.mjesto te u Banovoj Jarugi – 4.mj. Ženska A ekipa sudjelovala je na natjecanju u Donjem Šarampovu – 1.mjesto, Johovcu – 3.mjesto, Novom Vinodolskom – 3.mjesto te u Trebovcu – 1.mjesto.
Veliko hvala svoj djeci na uloženom trudu, voditeljima Slavici Grgić, Ivani Trbušić, Miri Hrliću, Josipi Kurtović, Ingrid Bingula, Manueli Bencek i Ines Jakovljević koji su nesebično davali svoje slobodno vrijeme bez novčane naknade za uvježbavanje naših članova, isto tako i hvala članovima natjecateljskih desetina koji su odvajali svoje slobodno vrijeme za uvježbavanje i sudjelovanje na natjecanjima te svima od srca čestitamo na osvojenim rezultatima. Hvala onim DVD-ima koji su nam ustupali svoja kombi vozila za prijevoz djece na natjecanja, DVD-u Donja Gračenica na ustupanju opreme za vježbanje A ekipi, voditelju mladeži DVD-a Popovača Željku Dutkoviću i muškoj A ekipi DVD-a Donja Gračenica na čelu s voditeljem Marijanom Topolskim koji su nam pružali pomoć pri vježbama, a posebno hvala svim roditeljima koji su nam vjerovali i ustupili djecu koji su najveći ponos našeg DVD-a i mlade nade da će vatrogastvu u Voloderu još dugo živjeti.
U lipnju 2018. godine naše su četiri članice Ingrid, Ivana M., Lorena i Ines posjetile Dane Otvorenih vrata JVP Kutina te im ovim putem zahvaljujemo na pozivu, svemu naučenom i nadamo se da se vidimo i ove godine. Krajem mjeseca sudjelovali smo u pripremi i pospremi za KUP Antuna Brlakovića koji se održava u Popovači.
U toku protekle godine održavali smo vozila i opremu kako bi uvijek bili spremni djelovati. Intervenirali smo pet puta, odnosno jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma, jednu intervenciju gašenja požara automobila, jednu intervenciju obrane od poplava u mjestu Stružec s dva člana, jednu intervenciju gašenja požara stambenog objekta i jednu intervenciju gašenja požara otvorenog prostora. Zahvaljujemo se svim dobrovoljcima koji su izlazili na intervencije i stožernim DVD-ima Donja Gračenica i Popovača na ukazanoj pomoći prilikom istih.
Krajem kolovoza po prvi puta smo imali čast sudjelovati na Vatrogasnom izazovu Lipovljani – Kutina s miješanom ekipom, Tomislav, Josipa, Ines i dva člana DVD-a Popovača, pod nazivom Vatreni promašaj i osvojili 6.mjesto, a nakon toga pet se naših članica, Ines, Vedrana, Josipa, Ivana M., Manuela, odvažilo otići na Vatrogasni izazov Novska 2018. pod istim nazivom i vratiti se kući s osvojenim 1.mjestom.
U rujnu smo održali naš tradicionalni Memorijal ˝Molnar – Dolenčić˝ koji se održava u čast kolega vatrogasaca koji su dali veliki doprinos našem DVD-u te su među prvima obnašali dužnosti predsjednika i zapovjednika. Hvala dožupanu Romanu Rosavcu, gradonačelniku Josipu Miškoviću, zamjeniku zapovjednika VZG Popovača Tomislavu Jalžečiću, direktoru tvrtke Vatropromet Zagreb Nenadu Radojčiću i zamjeniku predsjednika DVD-a Voloder Vladimiru Molnaru što su svojim prisustvom uveličali Memorijal na kojem je sudjelovalo 14 ekipa djece. Zahvaljujemo se svima na dolasku i čestitamo na osvojenim rezultatima.
Na proslavi 20. obljetnice Dalmatinskog vatrogasca, koja se održavala u listopadu u mjestu Dugopolje, sudjelovali smo s jednim članom, predsjednikom DVD-a Zvonimirom Kondresom.
17.studenog svečano smo obilježili 125. godina vatrogastva našeg i još šest DVD-a te 25.godina vatrogastva u VZG Popovače. U defileu vozila kroz sedam mjesta koji su obilježavali obljetnicu sudjelovali smo s kombi i navalnim vozilom. Nazočili smo postrojavanju vatrogasaca i primopredaji zastave gradonačelnika Josipa Miškovića, u svojstvu kuma, koju je uručio predsjedniku VZG Popovače Zvonimiru Kondresu, a zastavu je posvetio župnik Nikola Majcen, župnik Crkve Svetog Antuna Padovanskog u Voloderu u kojoj je potom održano svečano misno slavlje. Proslava je zaključena svečanom sjednicom u Pučkom domu u Voloderu.
U prosincu deset članica DVD-a Voloder, od onih najmlađih do onih u najboljim godinama, radeći čučnjeve u vatrogasnim bristolima, sudjelovalo je u humanitarnoj akciji 30sekundizadjecu u organizaciji Btonic Hrvatska jer važno je činiti dobra djela. U istom se mjesecu vodstvo DVD-a podružilo s najmlađim članovima te im podijelilo prigodne poklone.
DVD Voloder u 2018.godini postao je bogatiji za dva časnika- Ivana Trbušić i Ines Jakovljević, sedam vatrogasaca- Miro Hrlić, Josipa Kurtović, Marijeta Bingula, Barbara Kumpar, Vedrana Bešker, Natalija Bingula i Tea Turina te četiri strojara- Dario Varga, Filip Hojnik, Josipa Kurtović i Ines Jakovljević. Ovim putem im čestitamo te se zahvaljujemo VZG Popovača i VZG Kutina na održanim tečajevima.
Vrlo je važno i ne manje bitno spomenuti sve naše donatore koji su nam uvelike pomogli u protekloj godini, a to su obrt Pentagon Kutina, vlasnik Dario Kohek, pilana Kurtović, obitelj Jakovljević te DVD Lipovljani, koji su nam darovali pet pari novih interventnih rukavica, malih brojeva, za ženske članice našeg DVD-a, zahvaljujemo se Ugostiteljskom obrtu Mary – Mar i našim zakupcima obitelji Poljak na korektnoj suradnji, također zahvala svoj našoj djeci i voditeljima te onim članovima koji su pridonijeli u našem razvoju i isto tako pozivamo sve one koji imaju želje da se pridruže radu za napredak ovoga društva i opstanka dobrovoljstva. Srdačno se zahvaljujemo SMŽ na čelu sa županom Ivom Žinićem, Gradu Popovača na čelu s Josipom Miškovićem, VZG-a Popovača na čelu sa Zvonimirom Kondresom, Željkom Ovčarom i Draženom Kocetom, Gradskom vijeću Grada Popovače te svim poreznim obveznicima. Posebno hvala Tomislavu Jalžečiću, zamjeniku zapovjednika VZG-a na svakoj pomoći i savjetu koju je pružio užem vodstvu DVD-a" – stoji u Izvješću za proteklu godinu Upravnog odbora i zapovjedništva.

Skupšinu su svojim dolaskom uveličali gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Popovače Ivicom Keserom te ostali dragi gosti.