dvd donja jelenska 10 mDobrovoljno vatrogasno društvo Donja Jelenska proteklog je vikenda održalo godišnju skupštinu na kojoj je naglašeno kako je to jedina udruga u ovom selu.


„Brojimo 111 godina postojanja, ali nedovoljnog rada, a sloga mještana doprinijela je da se ovaj DVD ne ugasi. Uredno iz godine u godinu odrađujemo primarne obaveze koje se od nas zahtijevaju prema vatrogasnoj zajednici. Nedostatak vremena, nezainteresiranost mještana za brojne aktivnosti te financijsko stanje sprječavaju nas da se posvetimo boljem radu s djecom i aktivnijem sudjelovanju na vatrogasnim manifestacijama. Proteklom godinom nemamo se čime pohvaliti u DVD-u, ništa se nije izgradilo niti preuredilo što se planiralo. Svojom opremom zadovoljavamo vatrogasni minimum koji zahtjeva zakon da bi DVD postojao. Selom dominira veliki broj drvenih objekata, brojimo oko 300 grla stoke kojoj je potreban dovoz vode u polje te nam je potrebna reparatura cisterne koja propada. Srećom nismo imali niti jedan požar prošle godine u selu, polju te radnim strojevima. Nadamo se da ćemo početi realizirati planove u potpunosti i da će naš DVD i dalje postojati" – stoji u Izvješću za 2018. godinu ovog DVD-a.
Skupštinu su podržali članovi i dragi gosti među kojima i predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser i predsjednik Vatrogasne zajednice GP Zvonimir Kondres.