dvd gornja jelenska 3 mDobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Jelenska održalo je godišnju skupštinu na kojoj je podneseno Izvješće o radu u 2018. godini.


„DVD Gornja Jelenska, kao članica Vatrogasne zajednice Grada Popovače, djeluje u okviru požarnog područja Popovača. Trenutno broji 66 članova od čega 30 s pravom glasa.
Prošla godina započela je sa skupštinama, a nastavila se raznim drugim događanjima, obvezama i neizbježnim intervencijama. U 2018. godini imali smo jednu intervenciju i to tehničku, izvlačenje osobnog vozila s poljskog puta.
Uz pomoć jednog našeg člana nabavljena su sredstva protiv komaraca i podijeljena su mještanima.
Sudjelovali smo i na hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u Mariju Bistricu, ali i na zajedničkoj vježbi s DVD-om Popovača u tvrtki Košćal d.o.o. gdje je prikazano gašenje požara na otvorenom i dijela proizvodno skladišnog prostora tvrtke.
Na zamolbu gradonačelnika oprali smo dio cesta i novo izgrađeni nogostup.
Tijekom cijele godine održavale su se radne akcije koje su bile usmjerene na održavanje i čišćenje zemljišta budućeg vatrogasnog centra, čišćenje i uređivanje spremišta te provjera ispravnosti postojeće opreme. Također, uz sufinanciranje članova kupljeno je i nekoliko vatrogasnih odora.
Tijekom cijele sezone kosili smo okućnicu župnog dvora te smo obojili stolariju na istom.
Naša djeca sudjelovala su na raznim natjecanjima – Desno Trebarjevo, Popovača te nekoliko prijateljskih takmičenja i to sa dvije ekipe. Rezultiralo je odličnim rezultatima uz osvajanje nekoliko pehara, što je jako važno s obzirom na malen odaziv djece proteklih godina.
Zajedno smo s ostalim DVD-ima proslavili 125 godina postojanja dobrovoljnih vatrogasnih društava i 25 godina djelovanja Vatrogasne zajednice Grada Popovače.
Koristimo i priliku kako bi se zahvalili svim aktivnim članovima koji su cijelu godinu bili na raspolaganju, sudjelovali u raznim akcijama te su na ponos društvu. One malo manje aktivne pozivamo da iskoriste ovu godinu i češće nam se priključuju" – stoji u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva DVD-a.
Skupštinu su svojim dolaskom podržali članovi, brojni gosti, između kojih i zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Ivan Križanić s predsjednikom gradskog vijeća Ivicom Keserom.