20190216 182843 mDobrovoljno vatrogasno društvo Moslavačka Slatina održalo je godišnju skupštinu.

„DVD Moslavačka Slatina broji 24 članova od toga 10 operativnih i 14 izvršnih djelatnih članova. Prošle godine nismo imali požara u našem selu na kojeg bi trebali izaći vatrogasci, ali bili smo prisutni u dva navrata pri spaljivanju korova te smo pazili da se vatra ne proširi dalje, i pogasili ju metlenicama tako da nije došlo do nekontroliranog požara. U dogovoru s našim mještanima i kišnoj godini to se dobro odvijalo i ljudi su dosta pazili te nas obavještavali.
Društvo je dežuralo po rasporedu u svibnju mjesecu zaštite od požara.
Čistili smo spremište i premotali cijevi. Nekoliko puta smo isprobali pumpu na mokru vježbu, održavali svu postojeću opremu koju imamo, nemamo baš previše, ali gledamo da se to donekle držimo u redu. Pospremili smo tavan te maknuli sve nepotrebne stvari koje ne služe svrsi nego samo smetaju, promijenili smo crijepove oko tornja koje je izbacao vjetar i vratili to u prvobitno stanje. DVD je čistio okoliš i kosio travu oko doma, spremišta i sanitarnog čvora te brinuo oko izgleda.
Pripremili smo kombi za tehnički pregled, popravili sami sitne nedostatke tako da je sve štimalo. DVD je prisustvovao na većini sastanaka predsjedništva i zapovjedništva, to je najviše odradio naš zapovjednik Novak Kristijan i ovom prilikom mu se zahvaljujem.

Povodom sv. Florijana bili smo na prijemu kod gradonačelnika te na misi i domjenku u Podbrđu. Sudjelovali smo na pripremi za dječju olimpijadu u Popovači, odradili sve skupštine na koje smo bili pozvani.
Bili smo na proslavi 125 godina DVD-a iz naše zajednice koji su to slavili u Voloderu.
Prošla godina nam nije baš dobro počela- ozlijedili su se i dozapovjednik i predsjednik u šumi pa je sav posao ostao na zapovjedniku dok se mi nismo malo oporavili.
Prije tjedan dana je preminuo naš član Antun Matijević još jednom mu se zahvaljujemo na svemu što je učinio za ovaj DVD i neka mu je vječna hvala i slava" – stoji u Izvješću upravnog odbora i zapovjedništva za 2018. godinu.

20190216 182819 1

20190216 182836 2
Podršku radu ovog društva svojim dolaskom ukazao je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.