sv florijan mČlanovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače svečano su obilježili blagdan sv. Florijana.

Uoči središnje proslave, Vatrogasna zajednica je u petak, 4. svibnja na Trgu ispred Robne kuće u središtu Popovače organizirala predstavljanje vozila i opreme kojom raspolaže, a koje su, među ostalim građanima, posjetili i polaznici Dječjeg vrtića te učenici Osnovne škole Popovača. Bila je to jedna od aktivnosti koje popovački vatrogasci provode u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.
Program subotnje proslave Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca započeo je tradicionalnim postrojavanjem na središnjem gradskom trgu uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače.
Kao i proteklih godina, predsjednike i zapovjednike DVD-a te vodstvo Zajednice potom je primio gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši im na njihovu aktivnom angažmanu ne samo u pogledu skrbi o sigurnosti građana i njihove imovine, već i u svim drugim segmentima društvenog života na ovom području. „Svakako treba napomenuti i sve snažniju ulogu vatrogasaca u gospodarskim aktivnostima, a od posebne je vrijednosti i Vaš rad sa djecom i mladima"- rekao je gradonačelnik Josip Mišković čestitajući članovima DVD-a njihov dan. Okupljenima na prijemu kod gradonačelnika prigodno su se obratili i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres te zapovjednik Željko Ovčar, podsjetivši na najistaknutije aktivnosti društava.
Program proslave sv. Florijana tradicionalno je nastavljen u Podbrđu, na prostoru tamošnjeg vatrogasnog spremišta gdje je održano svečano misno slavlje koje je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca i mještana Podbrđa i okolice, nazočili su mu i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Ivan Križanić kao i predsjednik Gradskog vijeća i ovog mjesnog odbora Ivica Keser.