dvd voloder 9 mDobrovoljno vatrogasno društvo Voloder održalo je svoju 125. redovnu skupštinu na kojoj su izvijestili o svom radu u protekloj godini.


„Mjesec svibanj ispratili smo aktivnostima koje su slijedile zakonski i tradicionalno – vršeno je motrenje područja djelovanja, održana je vježba s članovima interventne desetine te smo održali pokaznu vježbu i druženje s učenicima Područne škole Voloder. Odazvali smo se na proslavi sv. Florijana u organizaciji VZG Popovača i DVD-a Podbrđe. U sklopu proslave našeg zaštitnika bili smo nazočni na postrojavanju vatrogasaca i na sv. misi u kapelici u Podbrđu te u katedrali u Sisku. Krajem mjeseca nekoliko naših članova sudjelovalo je na 18. hodočašću vatrogasca u Mariji Bistrici.
Tokom godine bili smo posvećeni i radu s natjecateljskim desetinama i pripremama za nastupajuća natjecanja. Možemo se pohvaliti time da smo protekle godine marljivo radili s pet aktivnih ekipa. Djeca ženska nastupila su na natjecanju u Popovači te osvojila 6. mjesto, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu gdje su osvojila 8. mjesto, na natjecanju u Potoku 3. mjesto, Donjoj Gračenici 2. mjesto, Banovoj Jarugi 2. mjesto i Voloderu 2. mjesto. Djeca muška nastupila su na natjecanju u Popovači gdje su osvojila 2. mjesto, Ostrni 3. mjesto, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu 24. mjesto, Potoku 5. mjesto, Donjoj Gračenici 3. mjesto, Banovoj Jarugi 3. mjesto i Voloderu 5. mjesto. Mladež ženska nastupila je na natjecanju u Popovači te osvojila 12. mjesto, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu 4. mjesto, natjecanju u Potoku 1. mjesto te Banovoj Jarugi 2. mjesto. Mladež muška nastupila je u Popovači i osvojila 23. mjesto, županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu 4. mjesto, natjecanje u Potoku 4. mjesto, Ježevu 6. mjesto te Banovoj Jarugi 3. mjesto.
Nakon 15 dugih godina bez odrasle ženske ekipe u DVD-u Voloder dogodio se preokret te je osnivamo. Ženska A ekipa sudjelovala je na natjecanju u Ostrni te osvojila 3. mjesto,u Odranskom Obrežu 7. mjesto, Donjoj Gračenici 2. mjesto, Cirkvenoj 10. mjesto i Trebovcu 2. mjesto.
U lipnju smo sudjelovali na Danima otvorenih vrata JVP Kutina te KUP-u Antun Brlaković u Popovači, u kolovozu smo obilježiji godišnjicu pogibije vatrogasaca na Kornatima, dok smo u rujnu održali naš tradicionalni Memorijal Molnar-Dolenčić.
Osim natjecanja i obilježavanja blagdana održali smo vozila i opremu kako bi uvijek bili spremni djelovati. Intervenirali smo šest puta, odnosno jednu intervenciju uklanjanja drveta, jednu intervenciju gašenja požara instalacija, tri intervencije požara otvorenog prostora i jedna intervencija gašenja požara stambenog objekta.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti djeci na uloženom trudu kao i voditeljima koji su nesebično davali svoje slobodno vrijeme za uvježbavanje naših članova. Također, zahvaljujemo se i DVD-ima koji su nam ustupali svoja prijevozna sredstva za prijevoz djece na natjecanja, kao i onima koji su nam ustupali opremu za vježbanje. Hvala i onima koji su nam pomagali pri vježbama, našem voditelju i zapovjedniku te svim roditeljima koji su nam vjerovali" – stoji u Izvješću Upravnog odbora i zapovjedništva.
Skupštini je, uz sve članove i goste, nazočio i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.