Početna Vijesti Aktivnosti udruga Vatrogastvo Ivan Marčinko novi predsjednik DVD-a Donja Gračenica
Ivan Marčinko novi predsjednik DVD-a Donja Gračenica
Srijeda, 14 Ožujak 2018 14:18

dvd donja gračenica 45 mNa izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Gračenica, koje inače broji 121 člana, izabran je novi predsjednik – Ivan Marčinko.


U Izvješću za 2017. godinu stoji kako se je rad ovog društva vođen u pet osnovnih pravaca – održavanje vatrogasnog doma i opreme, intervencije, preventiva i vježbe, vatrogasna natjecanja, sudjelovanje u društvenom, humanitarnom i kulturnom životu te odrađivanje sklopljenih ugovora.
„Rad Zapovjedništva je temeljem preventive, održavanja opreme i vježbi te izlascima na intervencije bio na visokom nivou. Odrađene su četiri vježbe interventne ekipe unutar DVD-a. Sudjelovali smo u zajedničkoj vježbi s Vatrogasnom zajednicom GP u Voloderu, kao što smo i podijelili informativne letke po našem požarnom predjelu kako se ponašati u sezoni grijanja i spaljivanja otpada.
Tijekom godine imali smo 17 intervencija, a u pomoć smo išli i u okolna mjesta. U vrijeme najvećih požara na priobalju dva naša djelatnika išla su u ispomoć i provela ondje četiri dana, što je nagrađeno od strane Hrvatske vatrogasne zajednice sredstvima za nabavku nove opreme. Brinuli smo o radu mladih, vršili informiranje školske djece uz pokazne vježbe i prezentaciju vozila i opreme. Sudjelovali smo i u obilježavanju blagdana sv. Florijana, što u Sisku, što u Popovači, na hodočašću u Mariju Bistricu te na KUP-u 'Antun Brlaković' u Popovači. Što se tiče vatrogasnih natjecanja djeca M izašla su na šest natjecanja na kojima su zauzela dva prva mjesta i dva treća mjesta, dok su djeca Ž od šest natjecanja na kojima su sudjelovala zauzela također dva prva i dva treća mjesta. Početkom travnja osnovali smo mladu mušku A ekipu te s njom izašli na osam natjecanja gdje su osvojili jedno prvo mjesto, dva treća, jedno četvrto, dva sedma i jedno jedanaesto. Muška B ekipa sudjelovala je na sedam natjecanja te osvojila tri prva mjesta, jedno drugo, dva treća i dva peta mjesta te su u ukupnom poretku za KUP Hrvatske vatrogasne zajednice zauzeli izvrsno treće mjesto" – stoji u Izvješću.
Skupštinu je ispred Grada Popovače podržao predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.