dvd jelenska mDobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Jelenska u 2017. je godini imalo tri intervencije- požara otvorenog tipa- istaknuto je na ovogodišnjoj skupštini društva.


Društvo je to koje broji 77 članova, a među ostalim brojnim izvršenim aktivnostima Upravni odbor i Zapovjedništvo posebno su istaknuli sudjelovanje njihove djece na različitim natjecanjima, i to sa čak dvije ekipe. „Odaziv djece proteklih je godina bio zaista malen, zbog čega smo iznimno ponosni ovom činjenicom kao i odličnim rezultatima koje su djeca izborila. Posebno tu naglašavamo prijelazni pehar na ukupno pet natjecanja. Tijekom 2017. godine nabavili smo i nešto nove opreme, te smo, pored redovnih aktivnosti, gostovali i na različitim događanjima kao što je sv. Florijan u Podbrđu. Petu godinu zaredom Društvo aktivno sudjeluje i u organizaciji adventskih druženja u Gornjoj Jelenskoj, a po prvi put lani smo bili sudionici hodočašća Hrvatske vatrogasne zajednice u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke"- podsjetio je Ivica Pančić, predsjednik DVD-a Gornja Jelenska koje je prošle godine svečano proslavilo i desetu godišnjicu bratimljenja s DVD-om Delnice uz druženje u Gospodskoj bajti ispod Drgomlja.
Članovi DVD-a na skupštini su izabrali i nove članove Zapovjedništva Društva, pa je tako za zapovjednika imenovan Dario Lidmila, a za dozapovjednika Marinko Mihelčić.
Među brojnim gostima, skupštini su nazočili i predstavnici DVD-a Delnice kao i gradonačelnik Josip Mišković te predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.