dvd potok mDobrovoljno vatrogasno društvo Potok tijekom 2017. godine bilježi pet intervencija- istaknuto je na skupštini društva.

U okviru Izvješća o radu predsjednik Damir Škojo posebno je naglasio činjenicu da je DVD Potok po prvi put u povijesti svog djelovanja sudjelovao na natjecanjima i sa ekipom mladeži. „Izborivši odlične rezultate djeca su protekle godine nastupila na 12 natjecanja. Zahvaljujući voditeljima koji nisu štedjeli vremena ni truda da pokrenu i uvježbaju ekipu, mladež je već u prvoj sezoni natjecanja osvojila dva treća i jedno prvo mjesto“ – istaknuto je uz poziv nadležnim Vatrogasnim zajednicama Županije i Grada te SMŽ i Gradu Popovači za osiguravanje daljnje podrške društvima koja rade s djecom i mladeži budući je to, zaključeno je, osnovna pretpostavka za opstojnost i budućnost dobrovoljnog vatrogastva.

DVD Potok ovom je prilikom podsjetio na odličnu suradnju sa mjesnim udrugama, što se posebno očitovalo u sklopu održavanja programa proslave blagdana Velike Gospe odnosno manifestacije Marijanski susreti. Iako ova tradicionalna priredba obuhvaća i vatrogasno natjecanje KUP POTOKA, prošlogodišnje, 33. po redu, zbog grmljavinskog nevremena nije održano. Društvo je kontinuirano provodilo i niz preventivnih aktivnosti te se odazivalo na sve akcije gradske Vatrogasne zajednice, a jedan član upućen je na školovanje za vatrogasnog časnika. Za 10, 20 odnosno 30 godina aktivnog sudjelovanja u radu društva na skupštini su uručena priznanja te je usvojen Plana rada za 2018. godinu.

Pored gostiju iz brojnih prijateljskih DVD-a s područja Grada Popovače i šire, ovogodišnjoj skupštini nazočili su i zamjenik gradonačelnika Grada Popovače Ivica Petrović te zapovjednik Gradske Vatrogasne zajednice.